Prethodni članak
Sljedeći članak

Sloga osigurala jesenski naslov 

2. ŽNL- komentar 10. kola    


Odigrano je i 10. kolo 2. zagorske nogometne lige. Vodeća Sloga sa 3:1 je pobijedila Milengrad 2005. i sada ima 27 bodova. Zagorec VT je izbio na drugo mjesto sa 22 boda, nakon pobjede 2:1 kod Mladosti u Belcu. No, Sloga ima i utakmicu manje, pa je tako već sada osigurala jesenski naslov.

U derbiju Rudar M je kao gost pobijedio Mladost MB sa 1:0. Mladost MB je sada treća sa 20 bodova, a Rudar četvrti sa 19 bodova, i jedni i drugi sa utakmicom manje. Na petom mjestu je Mladost Belec sa 15 bodova. Vatrogasac je na šestom mjestu sa 13 bodova, nakon 4:4 protiv Toplica, a Omladinac je nakon pobjede kod Lobora 3:2 izbio na sedmo mjesto sa 11 bodova.

Osmi je Đalski sa deset bodova, nakon poraza kod Desinića, koji je slavio sa 4:2. Toplice su devete sa devet bodova, a Desinić deseti sa osam bodova. Na dnu su Lobor sa šest i Milengrad 2005. bez bodova. Pred nama je i 11. kolo, posljednje jesensko, ali će ipak iza njega biti odigrane još dvije zaostale utakmice. Sloga će u goste kod Toplica. Mladost MB gostuje kod Omladinca, a Zagorec VT dočekuje Desinić. Rudar je pak u Mihovljanu domaćin Mladosti iz Belca. Đalski dočekuje Vatrogasac, a Milengrad 2005. je domaćin Loboru. Sve utakmice se igraju u nedjelju 3. studenoga u 14 sati. 

Lista strijelaca: 
 15
 Brlečić Mario (1 KU) (NK Mladost Marija Bistrica)
 12
 Latin Nikola (3 KU) (NK Sloga Konjščina)
 7
 Jambrešić Alen (2 KU) (NK Zagorec (VT))
 Klarić Silvio (2 KU) (NK Mladost Belec)
 Presečki Dino (NK Đalski)
 6
 Bencalić Miljenko (NK Rudar (M))
 Lončarić Dominik (NK Rudar (M))
 Poštek Martin (NK Sloga Konjščina)
 Škrnjug Matija (NK Toplice)
 Vucić Roberto (NK Zagorec (VT))
 5
 Švenda Kristijan (NK Vatrogasac (B))

Parovi 11. kola; 03.11.2024. 14 h
Đalski – Vatrogasac
Zagorec VT – Desinić
Rudar M – Mladost Belec 
Omladinac – Mladost MB
Milengrad 2005. – Lobor
Toplice – Sloga 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook