Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaslužena pobjeda Klanjca protiv vrlo dobrog Vojnića 95

10. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, KLANJEC – Vojnić 95 2:1


Teže od očekivanog, ali sasvim zasluženo Klanjec je u 10. kolu na svom travnjaku došao do svoje šeste prvenstvene pobjede. U lijepom ambijentu pred dvjestotinjak gledatelja s 2:1 savladan je neugodni Vojnić 95, koji je ostavio vrlo dobar dojam u Klanjcu, no ipak nedovoljno za iznenađenje.

Prvu priliku na utakmici ima F. Pavlinić u 11. minuti nakon ubačaja Brleka, ali puca ravno u gostujućeg vratara Horvatića. Poslije akcije Petrovića i K. Pavlinića u 24. minuti F. Pavlinić je u odličnoj poziciji, ali promašuje cijelu loptu. Dvije minute kasnije prvi puta prijeti gosti, no Travnikar odlično brani udarac Strgara. Minutu kasnije Šabić kreće sam prema vratima Klanjca, ali uspio ga je nekako stići Petrović. Samo minutu kasnije slična situacija na drugoj strani, Adžaga u posljednji tren zaustavlja Brleka. U 34. minuti poslije greška Bogovića Merunka dobro puca, ali Travnikar skreće loptu u vratnicu od koje se odbija u korner. Četiri minute kasnije Mamić ne koristi nesporazum Travnikara i Petrovića i pogađa gredu, a na odbijenu loptu nalijeće Brkić čiji udarac zaustavlja vratnica. U 40. minuti Brlek puca u vratara, a dvije minute kasnije domaći su poveli. Korner je izveo Šinko, a Štih glavom zabija za 1:0. Pri tome ga je ozlijedio njegov suigrač Bogović, no Štih je na sreću nastavio igru. 

I u nastavku prvi prijete domaći. Igrala se 49. minuta kada je Šinko pucao iz slobodnog udarca, lopta se od zida odbila do Bogovića koji pogađa vanjski dio mreže. U 50. minuti Brlek i Dlesk pritisnuli su vratara Horvatića koji griješi, a Dlesk prekrasnim udarcem dovodi Klanjec u vodstvo od 2:0. Mogao je Brlek sve riješiti tri minute kasnije kada je krenuo sam prema gostujućem vrataru, ali puca pokraj gola. Šest minuta kasnije Brkić odlično izvodi slobodni udarac, a Travnikar sjajno brani. Gosti su u 71. minuti smanjili vodstvo na 2:1 nakon kornera iz kojeg je poentirao Tutić. Do kraja utakmice opasniji je bio domaći. Prvo Dlesk u 85. minuti pogađa vratnicu, a dvije minute kasnije isto to čini i Brlek. Posljednju priliku u 88. minuti ima Janžek, no Horvatić odlično brani njegov udarac. 

Poslije 10. kola Klanjec je na odličnom trećem mjestu, a od vodećeg Španskog dijele ga tri boda. 

KLANJEC – VOJNIĆ  95 2:1 (1:0)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 200, SUCI: Čulina, Pajdić i Grabić.
STRIJELCI: 1:0 Štih 42', 2:0 Dlesk 50', 2:1 Tutić 71'.

KLANJEC: Travnikar, Leš (74' Kontrec), Šinko, Bogović, Štih, Petrović (80' Janžek), K. Pavlinić, Zrnc, Brlek, F. Pavlinić, Dlesk. TRENER: Danijel Tomašković

VOJNIĆ 95: Horvatić, Josipović (46' Rupčić), Vucelić (46' Marinić), Strgar, Brkić, Mamić, Šabić (63' Tutić), Jelić, Merunka, Adžaga, Pokrivač. TRENER: Marijo Valentić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook