Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica sedmicom najavila borbu za sam vrh

1. kolo I. ŽNL KZŽ, STUBICA-RADOBOJ 7:1


U dvoboju dva "novaka" u I. ŽNL KZŽ Stubica je zasluženo visoko slavila protiv Radoboja sa 7:1 i tako najavila borbu za sam vrh. Stubica je odlično odradila prijelazni rok, prije svega tu mislimo na dolazak rasnog strijelca Maria Rašića i veznjaka Ivana Jolić, no i Luka Đurinec se pokazao kao vrlo zanimljiv "materijal". Radoboj se dobro držao u prvom dijelu, čak je i poveo, no momčadi Tomislava Pelina fali i kvalitete i iskustva, pa joj ako se bitnije ne pojača u nastavku prvenstva neće biti lako, jer I. ŽNL KZŽ već dugo nije bila tako jaka.

Domaći su odlično otvorili. Već u 3. minuti Landripet odlično centrira s lijeve strane, a Rašić dobro puca glavom, no mladog vratara Hrvoja spašava greda. Dvije minute kasnije Jolić izvodi korner s desne strane, Rašić dobro puca, ali lopta se od bloka odbija u novi korner. Nakon toga se u redove domaćih uvukla neka nervoza, što je Radoboj nakratko iskoristio. Prvo je u 19. minuti odlično s lijeve strane pucao Vidović, ali je bio zamalo neprecizan. Samo minutu kasnije Landripet ruši Topolovca, a sudac Jerneić opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Kranjčec, domaći vratar Zorc čita stranu, ali udarac je bio jak i precizan i gosti su poveli s 0:1. Sedam minuta kasnije stvari su se vratile na početak. Jolić je odlično ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, vratar Hrvoj propustio je loptu, a Denis Lamot nes(p)retno je ubacio loptu u svoju mrežu za 1:1. Dvije minute kasnije Korman odlično pronalazi Rašića, ali još jednom je siguran domaći blok. U 39. minuti domaći su poveli. Đurinec je odlično prihvatio jedan upotrebljiv pas Kormana, s desne strane ušao je u kazneni prostor i preciznom dijagonalom postigao pogodak za 2:1. Novi opasan ubačaj Rašića iz kornera vidjeli smo u 42. minuti, no Rašić ovaj puta nogom puca pokraj gola. Uzvratili su gosti preko Topolovca minutu kasnije, no domaći blok odbija u korner. U prvoj minuti sudačke nadoknade Đurinec odlično kombinira s Rašićem koji izlazi sam pred vratara Hrvoja, no ovaj sjajno brani njegov udarac.

Gosti su u nastavku potpuno pali, na travnjaku je postojala samo domaća momčad. Već u 48. minuti nakon greška Vuzema Habjanec ruši odličnog Vlahovića, pa Jerneić po drugi puta opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima rutiner Rašić i s "bijele točke" postiže svoj prvi pogodak u službenoj utakmici za Stubicu koja u tom trenutku vodi s 3:1. Četiri minute kasnije Rašić kombinira s Vlahovićem koji dobro pronalazi Čekolja, ali ovaj puca u blok. U 57. minuti David Švaljek odlično se oslobodio svog čuvara, no pravovremeno je reagirao Zorc i spriječio opasnost. Osovina Jolić-Rašić ponovno je na djelu u 60. minuti. Jolić je odlično ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Rašić glavom zabio za već 4:1. Trinaest minuta kasnije ovaj je dvojac zamijenio uloge. Rašić odlično izvodi korner s desne strane, a Jolić odličnu igru u polju okrunjuje pogotkom za 5:1, uz malo sreće jer je lopta na putu prema mreži pogodila jednog gostujućeg igrača. Gosti su još jednom prijetili preko Kranjčeca iz slobodnog udarca u 77. minuti, no Zorc nije imao potrebe za intervencijom. Daroviti Patrik Kelava u 80. minuti odlično je uposlio Markuša koji dobro puca, ali Hrvoj brani njegov udarac. Sveprisutni Jolić u 84. minuti osvaja loptu na centru i daje odličan dubinski pas za Kelavu koji postiže pogodak za 6:1. Konačnih 7:1 postavlja Markuš u 90. minuti kada precizno prebacuje Hrvoja, nakon asistencije igrača utakmice Maria Rašića.

I na kraju moramo pohvaliti sudačku trojku Michael Jerneić-Filip Sinković-Kruno Grabušić koja je odlično obavila svoj posao.

STUBICA - RADOBOJ 7:1 (2:1).

DONJA STUBICA: igralište Stubice, GLEDATELJA: 150, SUCI: Jerneić, Sinković i Grabušić.

STRIJELCI: 0:1 Kranjčec 21' (11m), 1:1 Lamot 28' (ag), 2:1 Đurinec 39', 3:1 Rašić 49' (11m), 4:1 Rašić 60', 5:1 Jolić 73', 6:1 Kelava 84', 7:1 Markuš 90'.

STUBICA: Zorc, Jolić, Maček (70' Barlović), Čekolj, Vlahović, Benko (59' Markuš), Rašić, Đurinec, Pirički, Landripet, Korman (56' Kelava). TRENER: Miljenko Kunštek

RADOBOJ: Hrvoj, Tušek, F. Švaljek, Habjanec, Grozdek (46' Vuzem), D. Švaljek, Vidović, Topolove  (87' Do. Lamot), De. Lamot (83' Šalković), Božiček, Kranjčec (87' Medved). TRENER: Tomislav Pelin

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook