Prethodni članak
Sljedeći članak

Svakom po bod!

U 27. KOLU III. HNL SREDIŠTE U KRAPINI GOSTOVAO KARLOVAC


U 27. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini je gostovao Karlovac 1919 i nakon prave prvenstvene utakmice koje se ne bi posramio niti viši rang rivali su podijelili bodove odigravši 1:1.

Bio je ovo pravi prvenstveni derbi dva podjednako snažna takmaca u kojoj su se taktički nadmudrivali trener Zagorca Milinović i trener Karlovca Pamić, a igrači na terenu su u potpunosti pokušavali te zamisli prenijeti i na igru. Takova igra donijela je prvo poluvrijeme koje je bilo izuzetno borbeno, prava rovovska borba za svaki pedalj terena da je prilika za postizanje pogodaka bilo malo gotovo ništa ako ne računam nekoliko poluprilika na obje strane.   I svakako u takvom nadmudrivanju mreže su u prvom poluvremenu ostala netaknute.

U drugom poluvremenu otprilike slična igra u kojoj je ipak Zagorec krenuo nešto agresivnije i otvorenije prema vratima Gudelja, vratara Karlovca. U 59. minuti trener Milinović vuče pravi potez u igru uvodi Pelka ( najbolji strijelac pripremnog razdoblja i drugi strijelac proljetnog dijela prvenstva iz Hoića, op.a. )  što on odlično koristi u prvom dodiru s loptom. Ušavši u igri odmah se priključuje napadu te jednu odbijenu loptu od strane obrane Karlovca zahvaća volejom i pogađa sam gornji lijevi kut nemoćnog Gudeljate dovodi plave iz Krapine u vodstvo. Nisam mjerio ali mislim da mu, Pelku, je trebalo nepunih 30 sekundi provedenih u igri da postigne pogodak i to kakav – euro gol !

No, nogomet je „čudna“ igra jer euforija navijača na tribinama se još nije niti stišala a Karlovac dolazi do poravnanja rezultata samo pet minuta kasnije.  Na desnoj strani obrane Zagorca na oštro nabačenu loptu kasni Braun te ne zatvara Manduru koji to koristi i precizno pogađa malu mrežicu suprotnog kuta nemoćnog Bručija.

Od izjednačujućeg pogotka igru preuzima Karlovac i dominira terenom ali bez izrazitije gol prilike – najbliže tome bio je Čakarić u 77. minuti ali je Bruči to sigurno anulirao. No, ako je Karlovac dominirao petnaestak minuta nakon izjednačenja moram naglasiti da je sama završnica pripala igračima Zagorca koji su imali dvije izglednije prilike ali na žalost navijača obje prilike ostale su nerealizirane tako da je na semaforu nakon posljednjeg zvižduka suca Vučkovića pisalo - Zagorec 1. Karlovac 1. 

Ovim  neriješenim rezultatom Zagorec je i dalje ostao na istoj bodovnoj razlici od Dugog Sela ( 10 bodova, op.a. ) koje je odigralo bez golova u Maksimiru tako da sedam kola prije kraja prvenstva, iako uvijek treba“ puhati i na hladno“, Zagorec je napravio korak od sedam milja prema naslovu prvaka a nakon toga može razmišljati o kvalifikacijama i eventualnim ulaskom u drugi rang hrvatskog nogometa.

Pred Zagorcem je sada izuzetno teško razdoblje. Naime, u nepunih desetak dana moraju odigrati čak 4 vrlo značajne utakmice: ponajprije u polufinalu Kupa NS KZŽ protiv Mladosti iz Zaboka ( srijeda, 27.4. u 17,30 sati ), zatim prvenstvene utakmice – Segesta u Sisku ( subota, 30.4. u 17,00 sati ); Ravnice na svom terenu ( srijeda, 4.5. u 17,00 sati ) te Vrapče ( subota, 7.5. u 17,00 sati ).  Igrače Zagorca zaista očekuje napornih desetak dana i zato, vjerujem u to, da će ih njihovi navijači sa još više želje i htijenja kao i do sada pratiti i gromoglasno ih bodriti kako bi postigli rezultate koji oni svojom kvalitetom i zaslužuju.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 250. Suci: Ivan Vučković ( Zagreb ), Vinko Podrug ( Zagreb ), Nikola Kamenarić ( Sveti Ivan Zelina ). Četvrti sudac: Karlo Barač ( Zagreb )..

ZAGOREC – KARLOVAC 1919 1:1 ( 0:0 )

Strijelci: 1:0 Pelko 59', 1:1 Mandura 64'.

ZAGOREC KR: Bruči, Kovačić, Vučemilovi – Vranjić, Radoš, Hoić ( 79. Okechukwu ), Strabić ( 59. Pelko ), Smrekar ( 85. Bračević ), Majcenić, Braun, Grgić, Landripet.TRENER: Damir Milinović

KARLOVAC 1919:  Gudelj, Ribar, Zavalić, Knezović, Medynskyy, Marinić, Mandura, Čakarić ( 90. Mamić ), Olmo, Pribanić ( 80. Sušilović ), Pamić ( 46. Matiazh ). TRENER: Igor Pamić

Izjave trenera

Igor Pamić, trener Karlovca: „Žao mi je što nismo pobijedili što je i očekivano da kažem. Meni se čini da smo mi dominirali u drugome poluvremenu izuzevši posljednjih desetak minuta gdje je domaćin nas dobro pritisnuo. Utakmicaje vila izuzetno korektna, dinamitna te se imalo što gledati a sam a igra oba sastava je bila na nivou višeg ranga. Čestitam Zagorcuna naslovu bez obzira što o još nijematematički potvrđeno ali ne vidim tko bih mogao sustići ili čak prestići  i zato im sada želim puno sreće u kvalifikacijama i želim od srca da naši Krapinci gledaju Drugu ligu.“

Damir Milinović, trener Zagorca:“Mislim da je samautakmica bila ne samo na nivou treće lige već i na nivou višeg ranga. Imali smo svojih prilika a sama utakmica je bila nadmudrivanje Karlovca i nas. Čvrsta igra, čvrsta utakmica. Po prilikama smo tu negdje u okvirima istog. Poveli smo lijepim golom Pelka te smo na kraju imali jednu priliku Bračevića ali moramo biti zadovoljni. Vodili smo, opet smo dobili gol. Nismo izdržali  ali što je tu je – idemo dalje, razlika je ostala ista, smanjuje se broj bodova koji su igri do krajaprvenstva tako da ako ovako nastavimo vjerujem da ćemo sretno stići dokraja.“

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook