Prethodni članak
Sljedeći članak

Svakom po poluvrijeme i po bod

4. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE - Trešnjevka 2:2

  • Martin Šaban.jpg

    Martin Šaban


Zanimljiva utakmica u Maču. Prvo je poluvrijeme pripalo domaćinu, drugo gosti, pa kad se sve oduzme i zbroji remi je pravedan ishod, iako se mora priznati da su gosti bili vrlo neugodni, pogotovo njihovi  sjajni napadači Josipović i Burić. Gaj ja na poluvrijeme otišao s vodstvom od 2:0, ali Trešnjevka je uspjela nadoknaditi minus i utakmica je završila rezultatom 2:2, uz po dva pogotka Šabana na jednoj i Josipovića na drugoj strani.

Već u 13. minuti domaći su poveli. Jedan igrač gostiju igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, pa je sudac Mlinarić iz Siska ispravno dosudio kazneni udarac. Sigurni realizator za 1:0 bio je Martin Šaban. Isti je igrač u 37. minuti povisio na 2:0. Dugom loptom iz auta odlično ga je pronašao Sambol, a rutiner Šaban sigurno je krenuo prema vratima i hladnokrvno doveo svoju momčad do dva zgoditka prednosti. Mogli su domaći i s tri gola prednosti na odmor, no prvo je previše oklijevao Šoštarić u 42. minuti, a Haramusteka su u 44. minuti dijelili milimetri od pogotka.

U nastavku kao da je na travnjak izašao neki drugi Gaj. Već u 46. minuti nakon jedne izgubljene lopte Gaja na centra Josipović je vidio da je Strahonja malo van svojih vrata i uspio ga je prebaciti s 45 metara udaljenosti za 2:1. Rani pogodak u nastavku dao je dodatni impuls gostima. Gaj je opasno živio od 52. do 59. minute. Dvije je dobre prilike imao Josipović i jednu Burić, ali na sreću domaćih rezultat se nije promijenio. Izmjenama u 64. minuti Gaj je uspio doći do ravnoteže, ali gosti su i dalje bili ti koji su diktirali ritam igre. U 70. minuti Haramustek odlično puca s 18 metara udaljenosti iz slobodnog udarca, ali gostujućeg vratara Szcuku spašava spoj grede i vratnice. Gosti su ponovno na sceni u 80. minuti kada Strahonja brani opasan udarac Ainadoua glavom. Dvije minute kasnije "matna" prilika za domaće. Cvrtila je već polegnuo vratara, ali na gol-crti se našao Agatić i spriječio sigurni pogodak. I onda u 88. minuti domaći su malo stali misleći da je nakon ubačaja iz slobodnog udarca fauliran Postonjski, no čini se da ga je srušio domaći vratar. Burić to koristi i sigurno zabija za 2:2. Do kraja utakmice vidjeli smo dobar pokušaj Cvrtile koji je obranio Szcuka, a u drugoj minuti sudačke nadoknade gosti su krenuli u kontru četiri na jednog, koji nisu iskoristili.

GAJ MAČE - TREŠNJEVKA 2:2 (2:0)

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 250, SUCI: Mlinarić, Šaško i Rožanković.

STRIJELCI: 1:0 Šaban 13', 2:0 Šaban 37', 2:1 Josipović 46', 2:2 Josipović 88'.

GAJ MAČE: Strahonja, Vukadin, Sambol, Postonjski, Haramustek, Šaban, Aščić, Kovač (64' Ristovski), Šoštarić (70' Sedak), Kovačić (64' Krpanec), Mazalović (64' Cvrtila). TRENER: Marijan Glavica

TREŠNJEVKA: Sczuka, Nikšić (83' Crnjak), Agatić, Josipović, Mioč, Pereža (87' Gašparić), Kljajić (46' Mršić), Kćira, Burić, Ainadou, Jelinić (46' Jančić). TRENER: Dario Jančić 

Još članaka iz "Sport"

Facebook