Prethodni članak
Sljedeći članak

Svakom po poluvrijeme - Zagrebu bodovi

2. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, RUDAR DZ - Zagreb 2:3


Zanimljiva utakmica u Dubravi Zabočkoj. Pet golova, dva crvena kartona i na kraju slavlje Zagreba. Svakoj momčadi je pripalo po poluvrijeme. Zagrebu prvo, domaćinu drugo. Loš ulazak u utakmicu koštao je domaće pozitivnog ishoda u ovoj utakmici. Da su početak započeli kao nastavak osvojili bi barem bod. Ovako imaju za čim žaliti.

Od početka utakmice Zagreb se nametnuo lepršavom pas igrom. Gosti su u 10. minuti mogli povesti kada je Jang krenuo sam prema vratima Gele, ali je previše komplicirao i na kraju pogodio svog suigrača u leđa od kojeg se lopta odbila u gol aut. U 20. minuti gosti su poveli uz dosta sreće. Ružić je izveo slobodni udarac malo iz kosa s lijeve strane, lopta se odbila od "živog zida", prevarila vratara Gelu i odsjela u mreži za 0:1. Prvi udarac Rudar je uputio u 27. minuti preko Pešeca, ali njegov udarac iz "slobodnjaka" bio je loš. Pet minuta kasnije gosti su povećali vodstvo. Svetec je loše intervenirao, lopta dolazi do Janga čiji udarac Gelo odlično brani, no odbija se do Džoića koji preciznim prizemnim udarcem sprema loptu u mrežu za 0:2. Puno je obećavao pas Abrahama za Pešeca dvije minute kasnije, domaći napadač je imao otvoreni put prema vratima, no sustigao ga je I. Dominković i otklonio opasnost. Ipak u 38. minuti domaći su smanjili vodstvo. Mutak je izveo slobodni udarac s desne strane, gostujući vratar Mikulić nesmotreno je napustio svoja vrata i srušio jednog svojeg suigrača, lopta se odbila do Cujzeka koji efektnim udarcem zabija pogodak za 1:2 i budi nadi domaćinu. No tek što se krenulo s centra Cho daje odličnu dubinski pas za Janga koji izlazi sam pred Gelu i rutinirano sprema loptu u mrežu za 1:3.

U nastavku potpuno druga slika. Na travnjaku je postojala samo domaća momčad. Već u 54. minuti Tumpić postiže pogodak iz slobodnog udarca za 2:3 i domaći su opet u igri. Pet minuta kasnije odlično je desnom stranom prošao Mutak, no Mikulić brani njegov prizemni udarac. Goste je u 70. minuti pomazila sreća kada je efektan udarac Tumpića iz okreta zaustavila greda. Od 77. minuti Rudar DZ ima igrača više. Vratar Mikulić opsovao je suca utakmice, a ovaj ga je opravdano isključio i dosudio indidrekt. Gostujući trener izvadio je iz igre napadača Janga i ubacio pričuvnog vratara L. Dominkovića. Indirekt je bio na deset metara od gola, Tumpić je kratko dao za Cujzeka koji puca preko gola. Brojčanu prednost domaći nisu iskoristili. Tek je u 90. minuti Vincelj odlično prošao desnom stranom i zavrnuo za Cujzeka koji propušta loptu, umjesto da puca. U drugoj minuti sudačke nadoknade snage su izjednačene, nakon što je Sinković zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Do kraja više nije bilo prilika i bodovi odlaze u Zagreb.

RUDAR DZ - ZAGREB 2:3 (1:3)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 100, SUCI: Gojak, Borić i Pajdić.

STRIJELCI: 0:1 Ružić 20', 0:2 Džoić 32', 1:2 Cujzek 38', 1:3 Jang 39', 2:3 Tumpić 54'.

RUDAR DZ: Gelo, Michel (86' Benković), Mutak, Vincelj, Tumpić, Pešec (46' Topolovec), Cujzek, Čopec, Svetec, Tisanić (68' Sinković), Abraham. TRENER: Tomica Vincelj

ZAGREB: Mikulić, Banjac, I. Dominković, Eduardo, Jang (78' L. Dominković), Džoić, Cho, Stojak (69' Zbožil), Peranić, Ružić. TRENER: Dražen Medić

CRVENI KARTONI: Mikulić 77' (psovanje suca), Sinković 90'+2 (drugi žuti karton)

Još članaka iz "Sport"

Facebook