Prethodni članak
Sljedeći članak

Gosti iskoristili poklone

1. ŽNL, 2. kolo: Mladost Marija Bistrica – Stubica 0:2


Vječiti lokalni derbi odigran je u Mariji Bistrici, gdje je u 2. kolu 1. zagorske lige Mladost dočekala Stubicu. Gosti favoriti s obzirom na momčad koju su sakupili ne bi li se ekspresno vratili u 4. NL središte skupina A, a domaćini s ciljem borbe za opstanak. Krenulo im je dolično, pobjedom u Zlataru pa su svakako lakše i bez opterećenja mogli ući u utakmicu.

Poklon domaćina za vodstvo gostiju

Gosti od samog početka krenuli agresivno. U 2. minuti prvi korner i nakon povratne lopte udarac Marija Rašića ali u blok U 7. minuti Ivan Jolić puca sa 13 metara nakon ubacivanja s desne strane, ali lopta odlazi pored gola.

Stubica dominantna od početka, pa posla za golmana Filipa Zorca sve do 14. minute, kada Valentin Mesar izmiče Dariju Matuši i puca, a Zorc brani, a na odbijenu loptu može Matija Čukman no ostaje neodlučan pa prilika propada. Tako je Zorc smanjio dosadu jer je u prvih 10tak minuta sa gola komentirao situacije na suprotnoj strani i izazvao bijes domaće publike, da ne kažemo i sramoćenje. Potpuno nepotrebno i pomalo smiješno. U 17. minuti Mario Rašić pokušava za Stubicu iz slobodnjaka sa 25 metara ali puca u živi zid.

U 30. minuti Rašić opet pokušava iz slobodnjaka sa 30 metara, puca jako ali po sredini pa Marko Jurić brani. U 37. minuti gosti dolaze do vodstva ali uz puno sreće. Prvo je Mladost imala dobro ubacivanje za opasnost pred golom gostiju, no obrana nekako otklanja opasnost. U istoj minuti na drugoj strani Jurica Ščuric smiruje loptu i kada se činilo da kontrolira situaciju Luka Đurinec mu doslovce otima loptu i mirno pogađa za 0:1. Neočekivan poklon od inače vrlo sigurnog Ščurica.

Do odmora većih prilika nije bilo, bilježimo tek jedan pokušaj Mesara sa 18 metara iskosa, no lopta odlazi pored gola. Tako na odmor sa minimalnim vodstvom odlaze gosti, koji jesu krenuli bolje u utakmicu. No, vrlo brzo Mladost je uspostavila ravnotežu i da nije bilo greške najpouzdanijeg igrača Ščurica, rezultat bi na odmoru bio vjerojatno početni. Ovako je Stubica dobila dobar vjetar u leđa za nastavak.

Rašić iz penala za 0:2

U nastavak domaćini ulazi bolje, žele izjednačenje. U 47. minuti Matija Matejaša prolazi dva igrača i daje dobru dubinsku loptu za Mesara, koji ipak malo kasni. U 50. minuti odlični Matejaš je krivo stao i okrenuo gležanj, no ipak nastavlja igru sa poteškoćama.

U 55. minuti nova prilika za domaćine. Nakon ubačaja iz kornera najviši je u skoku Ščuric, ali puca glavom preko gola. Nakon toga Stubica prijeti iz dvije kontre, no Jurić je na mjestu, no u 66. minuti Stubica dolazi do 0:2. Krunoslav Poljak igrao je nespretno rukom u kaznenom prostoru i sa 11 metara Rašić je bio siguran za 0:2.

Nakon gola, utakmica se smirila, Stubica je kontrolirala situaciju, iako je Mladost još nešto pokušavala, no bez konkretnih prilika. Stubica je pak u kontri mogla do 0:3 u 86. minuti, no udarac Rašića Jurić je obranio. U samoj završnici opet prilika za Stubicu, opet je zaprijetio Rašić, no Ivan Hanžek odlično reagira i ostavlja domaćine na 0:2. Na kraju pobjeda Stubice, koja je i ušla kao favorit, no domaćini su pokazali da se na njih može računati i u ovoj ligi 10, a ostaje im i žal što su oba gola pala nakon grešaka. No, prvenstvo je dugo i bit će još prilika.

Još članaka iz "Sport"

Facebook