Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski derbi pripao gostima

4. NL – središte skupina A: 2. kolo: Ivančica – Golubovec 0:1


Već u 2. kolu 4. NL središte skupina A zagorski derbi u Zlatar Bistrici, gdje je Ivančica dočekala Golubovec. Nije to bilo nimalo lagan zadatak za novaka u ligi protiv ekipe, koja je u prošloj sezoni konkurenciju u ovoj ligi ostavila za 20 bodova.

Na odmor bez golova

Već u 2. minuti sjajna šansa za goste. Nakon dobre dubinske lopte, sam pred Matiju Nulija izbija Dario Bobek, puca sa 12 metara ali Nuli sjajno brani. U 6. minuti Dino Ocvirek gubi loptu u opasnoj zoni, pa ju opet osvaja protiv Silvija Vukića, ali mu ju onda oduzima Dubravko Vujica, koji ulazi iskosa u kazneni prostor i puca uz prvu stativu, no Nuli je siguran.

U 15. minuti prva opasnost pred golom gostiju. Akciju je poveo Gabrijel Radiković, dao desno za Ocvireka, koji ubacuje, a Mario Šumiga ja mrvicu pre kratak. U 17. minuti na drugoj strani puca iskosa Vukić ali Nuli pokazuje da je ovo njegov dan.

Nakon toga gledali smo 20 minuta borbe na sredini terena bez prigoda, da bi u 35. minuti zaprijetili gosti. Vukić je izborio slobodan udarac iskosa na 25 metara, blizu korner crti, a Vujica je odlično pucao pod prečku. No, Nuli se ni ovaj puta nije dao iznenaditi.

U 40. minuti slobodan udarac za domaćine na 25 metara izborio je Radiković, iako je sudac uranio sa odlukom, jer je Radiković zadržao prednost. Iz slobodnjaka je pucao Ocvirek, po sredini gola pa Filip Škvorc hvata loptu. Na odmor se tako odlazi bez golova. Ivančica definitivno u boljem izdanju o odnosu na prvo kolo protiv Sesvetskog Kraljevca, no ostalo je još 45 minuta.

Mlakar u završnici za sva tri boda Golubovca

U nastavku u prvih 10 minuta nismo vidjeli gotovo ništa, osim borbe na sredini terena. Ivančica je parirala i zapravo kako je vrijeme odmicalo izgledala sve opuštenije. Na prvi udarac u nastavku čekali smo do 58. minute, kada je Vujica dobro zadržao jednu loptu u kaznenom prostoru, i sa igračem ''na leđima'' pucao sa 13 metara iskosa, ali preko gola. U 59. minuti najbolja prilika za domaćine. Martin Poštek je izmakao pažnji obrane i krenuo sam na Škvorca, koji izlazi na njega, no Poštek se spetljao i u sjajnoj prilici na kraju ostao i bez udarca.

Sve se više zaoštravala utakmica, i jedni i drugi htjeli su do sva tri boda, a u 71. minuti Poštek se opet našao pred golom gostiju, dobro zadržao loptu i pokušao kratko proigrati Šumigu, no lopta je bila mrvicu prekratka, pa je obrana gostiju otklonila opasnost. U 76. minuti umalo autogol domaćina. Nezgodna lopta ubačena je pred domaći gol s lijeve strane, Nuli ju promašuje, a ona se od koljena Jurice Havoića odbija preko prečke.

No, gosti ipak u završnici dolaze do vodstva. U 84. minuti Dario Bobek se probio po lijevoj strani, ubacio na drugu stativu, tamo je sam ostao Josip Mlakar, koji je ušao u nastavku i rutinirano, iz prve pospremio loptu u mrežu za 0:1. Domaćini se nisu predavali i sve do kraja pokušavali su do izjednačenja, no nije išlo. U zadnjim sekundama, trećoj minuti nadokande lopta je došla do Šumige na 20 metara. Uslijedio je udarac, malo pored gola. Tako Golubovec stiže do druge pobjede, a Ivančica do drugog poraza na startu prvenstva.

Izjave: Robert Tukač, trener NK Ivančica: ''Jako teška utakmica protiv prošlogodišnjeg prvaka. Prvih 15-20 minuta su nas stisnuli, bili su bolji, ali nakon toga smo došli k sebi i bili više-manje ravnopravni. U nastavku smo bili možda čak i malo bolji, imali jednu dvije dobre prilike, ali nažalost opet par minuta prije kraja dobili smo gol kao i prošlo kolo. Nadam s eboljem…''

Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Čestitam domaćinima na fer i korektnoj borbi. Apsolutno zaslužena pobjeda. Bili smo bolji svih 90 minuta. Od prve minute smo preuzeli inicijativu, imali 5-6 izvrsnih prilika, domaći golman je branio nemoguće. Znali smo da su doma nezgodni, da su dobri, ali mi smo jednostavno bolja momčad i zasluženo smo pobijedili. Čestitam svojim igračima na požrtvovanoj borbi, čestitam Ivančici i želim puno sreće u nastavku natjecanja.''

4. NL – središte skupina A, 2. kolo

IVANČICA – GOLUBOVEC 0:1 (0:0)

SUCI:  Abaz, Mufa, Šimić  GLEDATELJA: 150

STRIJELAC: 0:1 Mlakar 84'

IVANČICA:  M. Nuli, Gorupec (77' Haban), Havoić, L. Škvorc, Hajdek, Radiković, Pezić, L. Jurković, Šumiga, Ocvirek, Poštek (75' D. Škvorc); trener: Robert Tukač

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Risek, Tepuš, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, Mar. Bobek, Kanceljak (53' Mlakar), Sokolić, Vukić (80' Horvat Vuk); trener: Tomislav Škudar

Još članaka iz "Sport"

Facebook