Prethodni članak
Sljedeći članak

Tondach do nove pobjede u zagorskom derbiju

4. NL – središte skupina A: 10. kolo: Tondach – Stubica 2:0 (1:0)


Zagorski derbi u 10. kolu 4. NL središte na rasporedu je bio u Bedekovčini, gdje je Tondach dočekao Stubicu. I jedni i drugi i kolo prije imali su zagorske derbije i bili su uspješni, Tondach kod Mladosti u Zaboku, Stubica na domaćem terenu protiv Straže.  Gledajući ljestvicu i igre ove jeseni Tondach je kao favorit ušao u ovu utakmicu, no Stubica je nakon dolaska novog trenera Damira Srebačića živnula protiv Straže i ovo je bila prilika da se vidi koliko može protiv ekipe iz samog vrha ove lige.

Na odmor sa minimalnim vodstvom domaćina

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili gosti i to u 9. minuti kada je iz slobodnjaka sa 20 metara dosta iskosa pokušao Matija Drempetić. Lukavo je gađao prvi kud, oko živog zida, no Leon Voloder je bio spreman i odbio je loptu u korner. U 13. minuti na drugoj strani, nakon ubačaja s desne strane glavom puca Franko Borovčak, ali malo pored gola. Stubica brzo izvodi loptu i kreće duga za Nikolu Pešeca, koji je sam, ali Voloder prati igru i izlazi na 30tak metara i otklanja potencijalnu opasnost.

U 21. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Pešec se našao u vrlo dobroj situaciji na 10 tak metara, ali glavom puca pored gola. U 24. minuti Tondach dolazi do vodstva. Nakon ubačaja s desne strane Robert Jurina sjajno se snašao na drugoj stativi, uz nešto lošiju reakciju Ivana Čekolja, smirio je loptu i pogodio za 1:0. U 27. minuti Drempetić se izborio za udarac sa 16 metara, ali Voloder opet brani, a nakon odbijene lopte Čekolj u sredini traži Pešeca, no lopta ne dolazi do njega.

Novi pokušaj gostiju dolazi u 33. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane i gužve, lopta se odbija na 20 metara na Pešeca, koji puca jako, ali i visoko preko gola. Pešec je pucao i u 35. minuti, iz slobodnjaka sa 25 metara iz slobodnjaka ali pored gola. U 44. minuti odlično je zapucao Borovčak sa 20 metara, tik pored gola Davida Mužine. Inače, kiša je dosta kvarila prvo poluvrijeme no borbenosti nije nedostajalo. Na odmor se tako odlazi sa minimalnim vodstvom domaćina.

Bobinec potvrdio pobjedu Tondacha

U nastavku u 47. minuti prvi prijete domaćini. Nakon što je lopta stigla s lijeve strane Karlo Frtalj puca iz prve sa 20 metara, ali lopta se od bloka odbija u korner. Na drugoj strani u 49. minuti Robert Glavač na desnoj strani daje povratnu za Drempetića, koji produžuje do Marija Landripeta, koji sa 20 metara puca pored gola. U 50. minuti na drugoj strani Frtalj prima loptu na desnoj strani, čeka malo neko optimalnije rješenje, ali na kraju puca, no to je lagan posao za Mužinu.

U 52. minuti slobodan udarac za Stubicu iskosa da 20 metara s lijeve strane izvodi Drempetić i puca vrlo dobro, ali lopta odlazi malo pored druge stative. U 69. minuti Karlo Bobinec za Tondach puca iz slobodnjaka sa 25 metara, ali pogađa živi zid, a sve isto ponavlja se u 70. minuti. U 74. minuti Pešec je izborio slobodan udarac na 20 metara, Drempetić je pucao, a Voloder odličnom paradom obranio. No, nije odmah Tondach otklonio opasnost, lopta se odbila desno, pa je vraćena na nekih 7-8 metara na Glavača, koji se borio sa trojicom, ali na kraju je ipak ostao bez udarca.

I onda u 79. minuti Tondach stavlja obje ruke na sva tri boda. Petar Boronjek je odlično na lijevoj strani izmiješao obranu Stubice, izborio se za udarac iskosa, Voloder je obranio ali lopta se odbila do Bobinca koji sa par metara pogađa praznu mrežu za 2:0. U 82. minuti Frtalj puca s lijeve strane malo preko gola. U 86. minuti Drempetić puca iz slobodnjaka s desne strane i pogađa vanjski dio mreže. U 89. minuti Frtalj bježi sam u kontru, prebacuje Mužinu, ali puca pored gola. Do kraja prilika nije bilo i Tondach dolazi do još jedne pobjede. No i Stubica je pokazala određene kvalitete, pa se u nastavku natjecanja može nadati boljim rezultatima.

Izjave: Drago Bartolić, trener NK Tondach: ''Mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili. Teška utakmica, borbena, na teškom terenu, ali naša pobjeda je zaslužena i idemo dalje.''

Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Borbena prvenstvena utakmica. Tondach je zasluženo pobijedio. Bili su iskusniji danas. Bila je lijepa utakmica za nas koji vodimo, manje za publiku. A mislim da i ovaj teren nije prikladan za ovu 4. ligu.''

4. NL – središte skupina A, 10. kolo

TONDACH – STUBICA 2:0

SUCI: Abaz, Cindrić, Gorše  GLEDATELJA: 50

STRIJELCI: 1:0 R. Jurina 24', 2:0 Bobinec 79'

TONDACH: Voloder, Bartolec (46' I. Bosec), Kralj, Hendija, Borovčak, Merlin (68' Boronjek), Frtalj (90+2' Gorički), L. Jurina (77' Horvat), D. Bosec, R. Jurina, (68' Bobinec), Gredelj (46' Frančina); trener: Drago Bartolić

STUBICA: Mužina, Petir, Matuša, Čekolj (46' Božić), Vlahović, Iskrić (46' Glavač), Pešec, Kelava, Drempetić, Mar. Landripet, Mat. Landripet; trener: Damir Srebačić

Još članaka iz "Sport"

Facebook