Prethodni članak
Sljedeći članak

Tustić i Sekulić-Štefanec u finalu Prvenstva Europe

Iako su nas borci Stubica boksa već navikli na dobre rezultate, vijesti koje su ovog vikenda stigle iz Francuske ipak su


Iako su nas borci Stubica boksa već navikli na dobre rezultate, vijesti koje su ovog vikenda stigle iz Francuske ipak su nas ugodno iznenadile. Miroslav Tustić i Danijel Sekulić-Štefanec nastupili su u hrvatskoj savate reprezentaciji u kvalifikacijama za završnicu Prvenstva Europe i obojica su izborila plasman u finale.


Uz njih dvojicu u finale se plasirao još jedan hrvatski reprezentativac, Predrag Šimunec.

Iako su prvi put nastupili u ovim kvalifikacijama i Tustić i Sekulić-Štefanec odradili su mečeve kao vrlo iskusni borci. Same kvalifikacije su bile užasno teške i naporne. Plasman u finale Prvenstva Europe nosilo je samo prvo mjesto u skupini, jer u finalu ima mjesta samo za najbolje.

Miroslav Tustić imao je vrlo težak posao. U dva dana trebalo je odraditi čak 4 borbe. U tri je borbe pobijedio. Reprezentativce Armenije i Turske pobijedio je na bodove, s tim da je sudac turskom predstavniku dva puta brojao. Meč protiv slovenskog reprezentativca Tustić je dobio prekidom. Jedini poraz pretrpio je protiv talijanskog reprezentativca i to na bodove. Na kraju je u toj skupini Miroslav Tustić bio najboji i izborio je mogućnost da se bori za naslov Prvaka Europe.

Niti Danijel Sekulić-Štefanec nije imao nimalo lak zadatak. On je u dva dana imao tri meča. Borbe protiv Rusa i Turčina je dobio, dok je od Belgijanca poražen. I Danijel Sekulić-Štefanec je isto kao i Tustić na kraju bio najbolji u svojoj skupini i on će se također naći u finalnom meču za naslov europskog prvaka.

Tustića u finalu očekuje talijanski borac, dok će Sekulić-Štefanec odmjeriti snage protiv Belgijanca Juliena Lapowa, mlađeg brata mnogo poznatijeg višestrukog prvaka Europe i svijeta Sederica Lapowa. Finale će se održati krajem godine, dok mjesto održavanja finalnih mečeva još nije određeno, kao ni točan datum.

Trener Miroslava Tustića i Danijela Sekulića-Štefanca, Srećko Znika bio je vrlo zadovoljan njihovim mečevima, ali je isto tako bio i ugodno iznenađen odličnim rezultatima, jer kako sam Znika kaže prije ovih kvalifikacija nije se nadao ulasku svojih boraca u finale, već je samo od njih očekivao da odrade dobre mečeve.

Kroz nekoliko tjedana započet će s pripremama, a sam tempo priprema uvelike će ovisiti o terminu u kojem će se finalni mečevi održati. Zaželimo im puno sportske sreće.

Još članaka iz "Sport"

Facebook