Prethodni članak
Sljedeći članak

U Varaždinu završeno Svjetsko prvenstvo u Combat savateu


Proteklog vikenda, od 20. do 22. srpnja 2023. godine, u Varaždinu je održano
Svjetsko prvenstvo u Combat savateu ( puni kontakt ).

Na prvenstvu je nastupilo preko 150 boraca iz 27 zemalja svijeta koji su se borili u slijedećim kategorijama – juniori, seniori i seniorke.
U sastavu reprezentacije Hrvatske bili su i dva člana Savate kluba Stubica iz Donje Stubice – Marko Bulek i Helena Beljak.

Marko Bulek, juniorska kategorija do 65 kg,  je na svojem prvom SP u combat savateu (puni kontakt, dozvoljen nokaut), osvojio treće mjesto postigavši dvije pobjede ( reprezentativci Azerbajdžana i Srbije ) da bi u polufinalu pretrpio poraz od reprezentativca Mađarske nakon što su suci dugo vijećali ali su ipak pobjedu dodijelili Mađaru. Marko je osvojio i nagradu za fair play, jedini iz reprezentacije Hrvatske,  – uz još trojicu natjecatelja, zbog kompletnog ponašanja tijekom mečeva i nakon mečeva, poštivanja pravila, sudaca  i protivnika.
Helena Beljak, seniorska kategorija do 48 kg,  ušla je izravno u finale gdje ju je čekala Francuskinja koja je šampion u savateu i K1 ali se Helena hrabro i odlično borila te je borbu izgubila, tijesno, na bodove te time postala viceprvakinja svijeta.

Još članaka iz "Sport"

Facebook