Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku održan seminar nogometni sudaca NS KZŽ


Na igralištu NK Mladost Zabok u SRC "Zaseka" održan je seminar nogometnih sudaca NS KZŽ na kojem je bilo prisutno 23 sudaca s A i 7 sudaca s B liste pomoćnog suđenja. Za one suce koji se nisu mogli odazvati zbog raznih obaveza za dva tjedna organizirat će se novi seminar.

Glavne teme seminara bile su Izmjene i dopune Prvila nogometne igre, Analiza suđenja proljetnog dijela prvenstva putem video klipova i Analiza suđenja I. i II. ŽNL KZŽ u proljetnom dijelu prvenstva, kao i upute za suđenje u nadolazećoj sezoni. Izmjene i dopune PNI izlagali su Božidar Smrekar, Filip Meglić, Filip Sinković i Zdravko Fotivec. U analizi suđenja putem video klipova predavači su bili Božidar Smrekar, Silvija Makar, Krešimir Sokolić i Domagoj Filko, dok su analizu suđenja i upute za nadolazeću sezonu prezentirali Božidar Smrekar i Slavko Tepuš.

Komisija za provedbu Seminara nogometnih sudaca NS KZŽ radila je u sastavu: Ivan Kumpar (predsjednik), Krešimir Sokolić (dopredsjednik), Božidar Smrekar (tajnik), te članovi: Silvija Makar, Filip Meglić, Domagoj Filko, Slavko Tepuš, dr. Ivica Balagović, dr. Marko Ferdelja.

Suce i njihove instruktore osobno je posjetio i podršku pružio predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf.

-Kao i do sada imate moju podršku u svojem radu, koji je vidljiv u vašem radu i zalaganju na svim utakmicama. Uvijek neka vam je cilj educirati se kako bi što lakše mogli primjenjivati PNI na terenu za igru - izjavio je Stjepan Merkaš.

-Prvenstvo će u svim liga od vas zahtijevati puno koncentraciju u primjeni PNI, a na onim utakmicama gdje ćete obavljati dužnost delegata, dodatni napor da se sve ono što je bilo na utakmici kvalitetno prenese u Zapisnik o utakmici-izjavio je tajnik NS KZŽ i Povjerenik za natjecanje Juraj Sirovec koji je također pružio podršku sucima svojim dolaskom.

U ime domaćina NK Mladost Zabok prisutne je pozdravio tajnik Božidar Mokrovčak. Predsjednik IO NS KZŽ  Stjepan Merkaš i predsjednik KNS IO NS KZŽ Ivan Kumpar, predali su Rješenja našim dosadašnjim sucima pripravnicima, koji su stekli uvjete po Pravilniku o suđenju, sucima i sudačkim instruktorima za zvanje nogometni sudac 04. SKUPINE Mihaelu Mirtu, Mihaelu Leškoviću i Arijanu Golubu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook