Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku održan turnir ulične košarke "PRO 3x3 Tour 2023 - Zabok"

Očekivana pobjeda momčadi The Old Cambio na odličnom turniru u Zaboku


Momčad The Old Cambio u sastavu Jure Gunjina, Stipe Krstanović, Željko Jović i Ivan Rašetina pobjednik je turnira "PRO 3x3 Tour 2023-Zabok" koji se u organizaciji udruge "PRO 3x3" održao na trgu kod City caffea u Zaboku. Nije ovo nikakvo iznenađenje. Ovu momčad čine reprezentativci Hrvatske i trenutno najbolji hakleri u "lijepoj našoj". U finalu su imali zahtjevan posao protiv perspektivne i vrlo kvalitetne momčad Pharma Classic u sastavu: Fran Grgić, Oton Janković, Roko Spaseski Baburek i Kristijan Vladović. Dečki su bili agresivni i brzi, ali ipak još nedovoljno kvalitetni za najbolju hrvatsku momčad, no pokazali su da su velika perspektiva ovog sporta.

The Old Cambio je slavio u finalnom ogledu rezultatom 21:15, a prethodno je u polufinalu rutinski odradio protiv poletne momčadi NItui koja je igrala u obje konkurencije i tako možda i žrtvovala naslov u konkurenciji U-19, ali je zato pridobila najviše simpatija domaće publike, naravno uz juniore KK Zabok koji su također ispisali lijepu priču. Oni su osvojili drugo mjesto nakon što su u finalu poraženi od momčadi Borik Bjelovar rezultatom 18:12, a prethodno su u polufinalu bili bolji od momčadi Španeri rezultatom 15:12, dok je Borik Bjelovar rezultatom 17:15 bio bolji od momčadi Nitui. Odličan rezultat za Zabočane i poticaj za dalje. U razigravanju po skupinama Zabok je bio bolji od Borika rezultatom 13:9, no tada je u svojim redovima imao Vigora Borovčaka koji se nažalost ozlijedio već u toj utakmici, pa su Mihael Tomić, Fran Petek i Karlo Gospočić ostatak turnira odigrali bez zamjene, što je bio veliki hendikep, no stisnuli su zube i napravili odličan rezultat. U konkurenciji U-19 nastupila je i momčad Škreblin koju je predvodio Tin Gvozdanović, no nažalost nije uspjela izboriti završnicu. U konkurenciji elite nastupila je zagorska momčad Logo Lillard u sastavu Lovro Bašić, Dean Herceg, Mislav Martinić i Luka Putar, no njih je u borbi za polufinale zaustavila Pharma Classic s uvjerljivih 20:7.

-Iako je nastupilo samo sedam momčadi, turnir je bio kvalitetan. Mladi momci iz momčadi Pharma Classic u polufinalu su izbacili favorite Zagreb DMB produkt, vrlo kvalitetnu i iskusnu momčad i pokazali su svojim kretnjama, skokom, borbenošću i željom da su oni budućnost ovog sporta. Na kraju smo ih pobijedili u finalu, ipak smo kvalitetnija i iskusnija momčad od njih - riječi su Ivana Rašetine, ponajboljeg igrača turnira u Zaboku.

Iako je kiša prekidala turnir i pravila dosta problema, možemo reći da je zabočko izdanje "PRO 3x3 Tour 2023" bilo i više nego uspješno, a pratilo ga je velik broj gledatelja. "PRO 3x3 Tour" nije samo turnir 3x3 u košarci, to je jedan vrhunski osmišljen koncept koji traži stalnu interakciju s publikom i istovremeno ju educira. Poseban je akcent stavljen na najmlađe kojima je zaista posvećeno dosta pažnje kroz razne igre. Udruga PRO 3x3 na čelu s Ivanom Paićem radi nevjerojatno dobar i kvalitetan posao u promociji ovog sporta u Hrvatskoj.

-Iznimno sam sretan što sam u Zaboku. Unatoč kiši lošem vremenu došao je veliki broj gledatelja što me oduševilo i dokazalo da je Zabok košarkaški grad. Mislim da nema nikakvog pitanja da će PRO 3x3 tour i iduće godine doći u Zabok. Sve je bilo vrhunski od lokacije, organizacije, kao i način na koji nas je Zabok prihvatio i bilo bi šteta da se ni vidimo i iduće godine.  Mi nastavljamo u smjeru kojeg smo zacrtali, a to je da promoviramo i razvijamo 3x3 košarku u Hrvatskoj. U ovoj sezoni smo odlično balansirali između atraktivnih lokacija i malih sredina, što se pokazalo ispravnim-završnu ocjenu da je čelni čovjek udruge PRO 3x3, Ivan Paić.



Rezultati završnice
Elite
Nitui-Ciglice 21:19
Pharma Classic - Logo Lillard 20:7
Poliklinika Ribnjak - Zagreb DMB Produkt 10:21

Polufinale:
The Old Cambio - Nitui 22:10
Pharma Classic - Zagreb DMB produkt 21:15
FINALE: The Old Cambio - Pharma Classic 21:15

Konačni poredak
1. The Old Cambio
2. Pharma Classic
3. Zagreb DMB Produkt

U-19
Polufinale
KK Zabok - Španeri 15:12
Nitui - Borik Bjelovar 15:17
FINALE: KK Zabok - Borik Bjelovar 12:18

Konačni poredak
1. KK Borik Bjelovar
2. KK Zabok
3. Nitul

Još članaka iz "Sport"

Facebook