Prethodni članak
Sljedeći članak

Upravo je završila odlična utakmica u Gornjoj Stubici. Publika je uživala


U 5. kolu 1. zagorske nogometne lige Matija Gubec je u Gornjoj Stubici dočekao Pregradu. Matija Gubec je startao u sezonu sa dvije gostujuće pobjede, ali su onda stigla dva poraza. Pregrada je pak stigla u Gornju Stubicu sa bodom više, dakle sakupila je sedma bodova, a u četiri kola zabola je čak 13 golova, ali i primila sedam. 

Odlično prvo poluvrijeme

Domaćini su krenuli vrlo koncentrirano i angažirano, a nagrada je stigla već u petoj minuti, kada su iz prve prilike poveli. Andrija Bačani je na lijevoj strani zadržao jednu loptu uz gol aut crtu, oslobodio se čuvara i ubacio u sredinu. Antun Strjački bio je malo kratak, pa je samo dodirnuo loptu, koja odlazi do Roberta Glavača, koji iz prve sa nekih 12 metara pogađa za rano vodstvo 1:0. U 10. minuti Strjački pokušava iz slobodnjaka s lijeve strane dosta iskosa, ali puca preko gola.

Gosti prijete prvi puta u 12. minuti nakon kornera, kada glavom puca Matija Petrak, ali od bloka lopta odlazi u novi korner, nakon kojega nije bilo opasnosti. Na drugoj strani u 14. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane, skroz na drugu, puca Patrik Kelava ali preko gola. U 18. minuti Kelava iz slobodnjaka kratko proigrava Glavača koji puca pored gola. U 21. minuti Bačani i Strjački su u par dodavanja na sjajan način od svoje polovice do kaznenog prostora gostiju, Bačani je dao odličnu loptu lijevo, ali je Strjački promašio iz solidne pozicije.

Pregrada u 24. minuti opet pokušava iz kornera, no Dario Špoljar, kao da je ostao iznenađen loptom, koja ga na nekih deset metara od gola domaćina pogađa i odlazi pored gola. U 25. minuti iskosa za goste puca Niko Kolar, ali Vedran Pušec brani. No, na drugoj strani u 26. minuti već je 2:0. S desne strane krasno je zabio Oliveira Hurick Vinicius Balieiro.

Bačani je u 31. minuti opet izborio dobru poziciju za ubacivanje s lijeve strane, a Vinicius je pucao u blok. Nakon toga, u 33. minuti Pregrada se vraća. Špoljar se sjajno u duelu izborio za jednu loptu malo u domaćoj polovici, dao desno za N. Kolara, koji mu vraća loptu na 20 metara, a Špoljar vara čuvara i precizno pogađa za 2:1. Imao je Špoljar priliku i minutu kasnije, kada se probio s desne strane u kazneni prostor, ali je pucao u padu i bez veće opasnosti. Ali već u 36. minuti domaćini opet slave. Opet je sjajno pogodio Glavač sa 18 metara i iznenadio obranu za 3:1. U odličnom prvom poluvremenu, na odmor tako domaćini odlaze sa 3:1.

Nastavak još bolji, bodovi ostali domaćinima

U nastavku, prvi su u 49. minuti zaprijetili gosti. Nakon ubacivanja s desne strane iz slobodnjaka, glavom je u blok pucao D. Kolar, a onda se na par metara pred Pušecom našao Dominik Golec, no domaći je golman njegov udarac obranio. No, u 52. minuti Pregrada smanjuje i to nakon prekida. Slobodan udarac izveden je sa 20 metara s desne strane, lopta je prošla kroz živi zid, a Ivan Golubić ju sa sedam – osam metara šalje u mrežu. To je dalo dodatna krila Pregradi, i u 53. minuti D. Kolar se sjajno snalazi u kaznenom prostoru i zabija lijep gol za 3:3, potpuni povratak gostiju. 

Domaćini pokušavaju u 60. minuti, kada s lijeve strane ubacuje Coelho Pedro Henrique Da Rocha, ali Branimir Kušar brani. Minutu kasnije R. Glavač se izborio za poziciju na desnoj strani kaznenog prostora, ali puca slabo. U 75. minuti Strjački iz slobodnjaka pogađa živi zid, ali nakon odbijene lopte u odličnoj se prilici našao Mate Tomić, ali udarac od bloka odlazi u korner, nakon kojeg je opet Tomić u prilici, ali promašuje loptu. U 78. minuti Strjački pokušava sa 20 metara, s lijeve strane, ali Kušar je opet na mjestu. 

No, u 79. minuti domaćini opet vode. Strjački je odlično reagirao na jedno ubacivanje s desne strane, prvi udarac glavom je Kušar obranio, ali je lopta ostala ''živa'' i iz druge Strjački pogađa za 4:3. Pregrada je stisnula u završnici, u gužvi bilježimo dva pokušaja u 87. minuti, ali obrana domaćina nekako je to otklonila. Novi prekid za goste u 90. minuti, ali i to je završilo u gužvi, bez udarca i veće opasnosti po domaćine, koji imaju kontru u nadoknadi, ali Glavaču ponestaje snage, pa udarac odlazi pored gola. Bila je to posljednja prilika i ubrzo je slavlje domaćina moglo početi. 

1. ŽNL, 5. kolo

MATIJA GUBEC – PREGRADA 4:3 (3:1)

SUCI: Firm, Grabušić, Tomašić; GLEDATELJA: 90

STRIJELCI: 1:0 R. Glavač 5', 2:0 Vinicius 26', 2:1 Špoljar 33', 3: R. Glavač 36', 3:2 I. Golubić 52', 3:3 D. Kolar 53', 4:3 Strjački 79' 

MATIJA GUBEC: Pušec, Strjački, Kelava (53' Pedro), R. Glavač, Bačani, Haramustek (53' Šimunić), Kovač (26' Markus), Landripet. Vinicius, Horvat; trener Dragutin Đurđević 

PREGRADA: Br. Kušar, Mušica, Vešligaj (57' K. Vdović), N. Kolar, I. Golubić, D. Kolar, Golec, Z. Vdović, Petrak (57' Krizmanić), Belačić (79' Kantoci), Špoljar (79' Bo. Kušar); trener: Kristijan Mitrečić 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook