Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljiva pobjeda odličnog Rudara DZ protiv Golubovca


U pripremnom ogledu na igralištu s umjetnom travom u Zaboku snage su odmjerili Rudar DZ i Golubovec. Pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo Rudar DZ je slavio sa čak 4:1. Golubovcu su nedostajali Vujica, Kostanjevec, Tepuš, Božak, Horvat-Vuk i trener Škudar, no to ne umanjuje pobjedu i odličnu igru Rudara DZ koji u svojim redovima ima čak deset novih igrača.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo odveć zanimljiv nogomet. Prijetilo se uglavnom udarcima izvana. U 21. minuti je u kaznenom prostoru Golubovca srušen Mutak, a sudac Jerneić opravdano je dosudio kazneni udarac. Sigurni realizator za 1:0 bio je tamnoputi Abraham. Trinaest minuta kasnije Vincelj je na drugoj strani u svom kaznenom prostoru srušio M. Bobeka, pa je Jerneić i po drugi puta opravdano dosudio kazneni udarac kojeg je u pogodak za 1:1 pretvorio Sokolić.

U nastavku apsolutna dominacija Rudara DZ. Prvo u 54. minuti opasno prijeti Cujzek, ali obrana Golubovca odbija u korner, da bi dvije minute kasnije Tumpić sam izašao pred Škvorca koji brani njegov slab pokukšaj loba. Golubovec je dva puta prijetio izvana u 62. minuti preko D. Bobeka i četiri minute kasnije preko N. Bobeka, no bez uspjeha. Novi "zicer" Rudar DZ ima u 72. minuti kada Abraham daje odlično u prostor za Cujzeka, no njegov udarac odlično brani pričuvni vratar Leško. Mladi vratar Golubovca istaknuo se i u 78. minuti kada je obranio težak udarac opasnog Abrahama. U 83. minuti Rudar DZ je poveo. Cujzek je sa 17 metara udaljenosti pucao iz prve nakon pasa Mutaka i pogodio same rašlje nemoćnog Leška. Eurogol. Šest minuta kasnije najbolji pojedinac utakmice, Mutak, prizemnim je udarcem s ruba kaznenog prostora savladao Leška za 3:1. Točku na i stavlja Tumpić u 88. minuti kada krade loptu nesmotrenom Matiji Bobeku i sprema je u mrežu za konačnih 4:1. U posljednjoj minuti iz slobodnjaka je prijetio Vincelj, ali je Leško obranio njegov težak udarac.

RUDAR DZ - GOLUBOVEC 4:1 (1:1)

ZABOK: igralište s umjetnom travom, GLEDATELJA: 50, SUDAC: Jerneić (Zabok).

STRIJELCI: 1:0 Abraham 21' (11m), 1:1 Sokolić 34' (11m), 2:1 Cujzek 79', 3:1 Mutak 85', 4:1 Tumpić 88'.

RUDAR DZ: Gelo, Čopec, Cujzek, Svetec, Benković, Vincelj, Michel, Tumpić, Abraham, Mutak, Pešec. JOŠ SU IGRALI: Marković, Burek i Topolovec. TRENER: Tomica Vincelj.

GOLUBOVEC: Škvorc, Poslon, Mat. Bobek, Risek, Mar. Bobek, Mlakar, N. Bobek, Sokolić, D. Bobek, Kanceljak, Vukić. JOŠ SU IGRALI: Leško, I. Behin, M. Behin. TRENER: Nikola Vinceljak

Još članaka iz "Sport"

Facebook