Prethodni članak
Sljedeći članak

Veterani Dinama 1982 nogometom za Hrvatsku bez mina!

Veterani Dinama i prijatelji okupljeni u momčad «Dinamo 1982.-SPES-Za Hrvatsku bez mina!» nastavili su promo


Veterani Dinama i prijatelji okupljeni u momčad «Dinamo 1982.-SPES-Za Hrvatsku bez mina!» nastavili su promovirati humanitarnu akciju «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» kojoj je cilj potaknuti hrvatsku javnost da našu domovinu što prije očistimo od mina.

Naime, nakon nastupa na 36. turniru «Kutija šibica» u Zagrebu prije mjesec dana, u subotu 30. prosinca humane zvijezde predvođene Zlatkom Kranjčarem i Markom Mlinarićem odigrali su 2-2 u revijalnoj utakmici na 21. malonogometnom turniru «Zagorska zipka» u Zaboku protiv sastava Zagorja. Unatoč negativnom rezultatu nakon prvoga poluvremena, pogocima Zvonka Marića sastav «Dinamo 1982.-SPES-Za Hrvatsku bez mina!» uspio je izjednačiti i zasluženo «odnijeti bod» iz Zaboka.

Zanimljivo je da je Zvonko Marić, nekadašnji vratar NK Dinama, u prvome poluvremenu čuvao mrežu humanih zvijezda, no u drugome dijelu se zamijenio sa Tomislavom Ivkovićem te se «prometnuo» u napadača i s dva pogotka vratio humane zvijezde u igru. Inače, u sastavu «veterani Zagorja» bilo je četiri-pet igrača koji nisu ni blizu veteranskoj dobi.

No, to «iznenađenje» nije obeshrabrilo Cicine zvijezde da pokažu nekoliko nogometnih minijatura iz najboljih dana i ostanu neporaženi u utakmici koja je samo na papiru bila «revijalna», a zapravo i te kako natjecateljska.

Utakmica se odigrala nakon ogleda za 3. mjesto i finalne utakmice ovoga tradicionalnoga turnira koji se unazad dvadesetak godina (od 1987.) zadnja dva tjedna u prosincu odigrava u Zaboku.

Podsjetimo, osim bivšega izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Cice Kranjčara, u momčadi «Dinamo 1982.-SPES-Za Hrvatsku bez mina!» igrale su sljedeće humane zvijezde: Tomislav Ivković, Zvonko Marić, Marko Mlinarić, Duško Popovski, Vlado Novak i Čedomir Kuharić.

Inače, Spes kao glavni organizator akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» - koja službeno počinje 1. siječnja 2007. i traje do 31. prosinca 2007. godine - uplatit će 2 posto od svojih prihoda u 2007. godini za razminiranje RH te će tiskati i podijeliti 500.000 letaka kojima se promovira ova akcija.

Također, ovih dana će se otvoriti žiro i devizni račun na koje će svi zainteresirani građani moći uplatiti svoj prilog za razminiranje Hrvatske. Pored toga, u Zaboku se počeo i snimati dokumentarni film «SPES-Za Hrvatsku bez mina!» koji će pokušati do kraja problematizirati minsko pitanje u Republici Hrvatskoj koje koči našu zemlju na putu u EU.

Usto, otvoren je i donatorski 060 telefon koji je Spesu za potrebe ove akcije bez naknade ustupila telekomunikacijska tvrtka IT Jedan d.o.o. Pozivom na 060 61 61 21 svatko tko želi može za razminiranje Hrvatske donirati određena sredstva (cijena poziva po minuti 5,59 kn + PDV).

Telefonski broj 060 61 61 21, tzv. SPESfon, nosili su na dresovima za vrijeme utakmice u Zaboku igrači sastava «Dinamo 1982.-SPES-Za Hrvatsku bez mina!».

Ovu Spesovu akciju, koja će donijeti najmanje milijun kuna za razminiranje Lijepe naše, podupire Hrvatski sabor i Hrvatski centar za razminiranje.

Više o akciji na www.spes.hr

Još članaka iz "Sport"

Facebook