Prethodni članak
Sljedeći članak

Vladimir Brlek: “Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, uživam igrati za Klanjec“

S 24 gola napadač Klanjca prvi je ''topnik“ Prve zagorske nogometne lige 


Dugo nismo vidjeli tako dominantnog i rasnog strijelca u I. ŽNL KZŽ kao što je to ove  sezone bio kapetan Klanjca, 27-godišnji Vladimir Brlek, najbolji strijelac i najbolji igrač lige. U 27. odigranih kola Brlek je postigao čak 24 pogotka, a trojac na dio drugog mjesta na listi strijelaca ostavio je za 11 golova viška. Od 76 pogodaka atraktivnog i napadački raspoloženog Klanjca Brlek je prilikom postizanja svojih 24 bio vrlo raznovrstan. Zabio je najviše desnom, ali bilo je tu pogotka glavom, pa i lijevom nogom što sam pokazuje njegov izuzetan golgeterski potencijal. Brlek je izuzetno brz s loptom, a uz to je i tehnički vrlo potkovan igrač.

Do ove je sezone igrao uglavnom na desnom krilu, a kako Klanjec nije imao izrazitog centralnog napadača trener Tomašković je bacio Brleka u vatru na tu poziciju i u potpunosti je pogodio. Kapetan mu je ukazano povjerenja uzvratio na najbolji mogući način – pogocima. Sezonu je Brlek u prvom kolu započeo pogotkom Inkopu, a na promociji prvaka svog kluba istom je protivniku zabio čak četiri pogotka. Kroz sezonu ostvario je i dva hat-tricka i to protiv Jedinstva i Oštrca.

-Bilo nam je prilično teško na početku. Ispadanje iz četvrte lige jako nas je demoraliziralo. Nismo ni samo vjerovali da ćemo na ovako uvjerljiv način osvojiti naslov prvaka. Nitko nas nije svrstavao među favorite. No mi smo šutjeli i trenirali. Prinove su se odlično uklopile i ostvarili smo odličan rezultat. Ponosan sam na momčad, ali i na sebe. Velika je čast i zadovoljstvo biti najbolji strijelac I. ŽNL KZŽ – izjavljuje nam Vladimir Brlek.

A njegova je nogometna priča itekako zanimljiva. Prije 20 godina sa sedam je godina nogometno prohodao u limačima kod trenera Dalibora Turčića i odmah je pokazivao veliki potencijal. No onda je čak šest godina u periodu od 14.-20. godine pauzirao od nogometa. Prvo je krenuo u srednju školu u Bedekovčinu gdje je boravio u đačkom domu, pa nije imao vremena za trening, a onda je po završetku srednje škole dvije godine proveo na radu u inozemstvu. Nogometu se vratio u sezoni 2017./2018. i od onda stalno napreduje. Možemo sam zamisliti kakav bi igrač bio da je cijelo vrijeme bio u nogometu. I u ovom trenutku Brlek je sigurno spreman za izazove treće lige. Ponuda ne nedostaje, ali Brlek ne razmišlja o odlasku iz Klanjca i gotovo je sigurno da će u svom matičnom klubu završiti nogometnu karijeru.

-Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, uživam igrati za Klanjec. Pravo smo klapa kako na travnjaku, tako i van njega. Izuzetno sam vezan za ove dečke. Žao mi je što s nama više neće biti braće Petrišić koji su se oprostili od nogometa, no siguran sam da će njih dvojica dolaziti na utakmice i da će se naše druženje nastaviti – govori nam Brlek.

Pred Brlekom i Klanjcem je ponovno izazov igranja nogometa u IV. NL. Momčad je puno kvalitetnija u odnosu na onu koja je ispala iz lige, bogatija za dodatno iskustvo i svi se slažu da Klanjec neće biti samo prolaznik u višem rangu, već kandidat za gornji dio ljestvice.

-Važno je da igramo jedan za drugoga. Mislim da možemo puno pokazati u IV. NL. Što se tiče mog golgeterskog učinka bio bi zadovoljan s 12-15 pogodaka, ali to je zaista teško prognozirati. Glavno da mi igramo dobro, da budemo kompaktni, a onda će doći i golovi – završio  je Brlek.

Još članaka iz "Sport"

Facebook