Prethodni članak
Sljedeći članak

WRC Croatia Rally 2022. i ove godine završava u Zagorju

Predstavljen još jedan sportski spektakl


Ususret drugoj WRC utrci, koja će se održati i u KZŽ, danas je u Inkubatoru u Krapini održan sastanak sa organizatorima ali i sa operativnim službama KZŽ.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da se radi o vrlo zahtjevnoj organizaciji, koja zahtjeva jako dobru koordiniranost i pravodobno planiranje svih aktivnosti o obveza. ''Ono što se pokazalo prošle godine da imamo zaista sjajne organizatore, a li i da smo dobri domaćini. Stoga je i ove godine ovako jedna velika utrka, povijesna i u KZŽ. Činjenica da je TV prijenos utrke iz prošle godine gledalo preko 15 mil. ljudi iz svijeta, kao i činjenica je da je to veliki sportski događaj, na kojem se okupljaju natjecatelji i gledatelji iz cijeloga svijeta, nama kao domaćinima daje jedan veliki zadata, priliku i zadovoljstvo, da svoju županiju prikažemo u najboljem mogućem svijetlu, svima koji će u travnju doći na utrku, a s druge strane da sigurno prenesemo dojmove, koji će svi prisutni odnijeti sa sobom, ali i preko TV ekrana i slike koliko su Hrvatska i KZŽ poželjne turističke destinacije i da pokažemo slike da je KZŽ zaista Bajka na dlanu, gdje će svi oni koji će biti, poželjeti se vratiti i prenijeti svoje dojmove koliko smo lijepa zemlja i županija.'' rekla je Petek i zaključila da moramo valorizirati turistički ovu svjetsku utrku u našoj županiji. Također je dodala da će trebati razraditi i ev. dodatnu ponudu vezanu uz razvoj epidemiološke situacije, koji će se pratiti

Štefanić: ''Grand finale opet u Zagorju''

Direktor natjecanja Željko Štefanić zahvalio je KZŽ na suradnji koja po pitanju utrke u Kumrovcu postoji 10-tak godina, a naglasio je kako je ovo druga godina da se održava jedan od najvećih sportskih događaja uopće u Hrvatskoj, a to je WRC Croatia Rally. ''Oni bi se trebao održati na području pet županija u RH, imamo potporu Vlade i svih županije, a izuzetno nas veseli suradnja sa KZŽ, gdje se odvija završni dan natjecanja, tzv. grand finale WRC na našoj relaciji poznatoj Zagorska Sela – Kumrovec. Ovo je puno više od sportskog događaja, na kojem sudjeluje više od 2000 ljudi, pa je potrebno napraviti jednu vrhunsku koordinaciju sa svim službama. '' rekao je Štefanić, podsjetio da je utrka na rasporedu od 21. do 24. travnja, te da je baš dana spreman za objavu poseban pravilnik i raspored natjecanja, pa ono zapravo na neki način danas službeno počinje.

Štefanić se osvrnuo i na sjajnu prošlu godinu. ''Prema procjenama WRC promotora situacija od lani, Evansov zavoj proglašen je naj trenutkom sezone 2021. Sve skupa kreće u četvrtak u Zagrebu. Sveukupno je 20 brzinskih ispita, a zadnja četiri su na području varaždinske i KZŽ i taj ''power stage'' koji donosi dodatne bodove se kao i lani održava na toj relaciji Zagorska Sela – Kumrovec.''  Štefanić se nada da će i situacija sa gledateljima biti bolja. ''Imat ćemo određene fun zone i neke provjere, ali vjerujem da će se mjere smiriti i da ćemo imati slobodi gledatelja, uz naravno poštivanje mjera.

Bit će i naših posada

''Na utrci će nastupiti i određen broj posada, desetak, a i njima je to zahtjevan posao. Nadam se da će ih što više financijski zatvoriti nastup, jer kao i nama organizacijski, tako je i njima velika želja sudjelovati.  Lani je bilo velikih problema u odvijanju prometa pa Štefanić za ovu godinu savjetuje. ''Savjet za publiku je svakako dolazak tri sata prije na pozicije, i to je ono što je prednost ove godine, što možemo iskomunicirati. Veliki dio objava će biti usmjeren prema publici. Također oslobađamo prometnicu od Zaboka prema Kumrovcu, pa bi se trebalo rasteretiti. S obzirom na iskustvo od prošle godine vjerujem da će ove biti i po tom pitanju još bolje.'' – zaključio je direktor natjecanja  WRC Croatia Rally 2022. Željko Štefanić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook