Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec KR preokrenuo u nastavku i zasluženo došao do važne pobjede

6. kolo III. NL-centar, ZAGOREC KR – Samobor 2:1 (0:1)


Zanimljiva utakmica u Krapini. Nakon dva uzastopna poraza Krapinčani su zasluženo slavili u utakmici protiv vrlo dobre momčadi Samobora rezultatom 2:1. Svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme, Samoborcima prvo, Krapinčanima drugo. 

Domaći su nakon dva poraza utakmicu otvorili s puno grča koji je još više pojačao u 13. minuti kada je Kveštak nakon kornera glavom pogodio kao nogom za 0:1. Moglo je to još biti i gore da u 35. minuti Štimac nije s gol crte u jednom napadu izbio udarce Severca i Regovića. Tek u samoj završnici Zagorec KR dva puta je prijetio preko Kneza, ali prvo je njegov udarac glavom završio preko gola, a onda onaj nogom u naručju gostujućeg vratara Klemenčića. 

U nastavku druga slika. Bolje trenutke Zagorca na neki je način nagovijestio Majcenić udarcem iz slobodnog udarca koji je Klemenčić bez problema ukrotio. I onda u 61. minuti ponajbolji igrač domaćih, Franko Knez, puca nakon odličnog solo-prodora, Klemenčić ne reagira baš najbolje, sve to prati Stiperski i odbijanac gura u mrežu za 1:1. Tri minute kasnije u dobroj je prilici Korytskyi, ali puca pokraj gola. Gosti u nastavku prvi puta prijete preko Brekala u 65. minuti, no Bruči je siguran.

U 67. minuti nesigurni Klemenčić „darivao“ je Stiperskog koji kao da se nije nadao tom poklonom i nenadano se s Knezom našao u situaciji dva na jedan, no Ostojić je osujetio njegov pas prema Knezu, pa je dobra prilika propala. Dvije minute kasnije na drugoj strani korner odlično izvodi Pezo, a Radović glavom puca pokraj gola. U 73. minuti sveprisutni Korytskyi propušta lijepu šansu nakon što ga je odlično uočio Knez. I onda u 76. minuti nakon kontakta Landripeta i Peze, sudac Komesar opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima rutiner Matija Majcenić, Klemenčića šalje u jednu, a loptu u drugu stranu za 2:1. 

U 80. minuti odličnom obranom istaknuo se Bruči nakon udarca Kahline. Tri minute kasnije nakon kombinirali su na lijevoj strani Šimunić i Korytskyi koji daje za Štimca, no ovaj iz okreta puca u Klemenčića. Pokušavali su gosti u samoj završnici pritisnuti, imali su nekoliko opasnih, ali na kraju nedorečenih napada preko bokova, pa važni bodovi zasluženo ostaju u Krapini, a Zagorec KR ostaje u igri za sam vrh ljestvice. 

ZAGOREC KR – SAMOBOR 2:1 (0:1)

KRAPINA: ŠRC Podgora, GLEDATELJA: 120, SUCI: Komesar, Radić i Jurišić.
STRIJELCI: 0:1 Kvšetak 13', 1:1 Stiperski 61', 2:1 Majcenić 77' (11m).

ZAGOREC KR: Bruči, Štimac, Frinčić (85' Riužak), Stiperski (70' Turniški), Knez, Majcenić, Topolovec (46' Brčić), Šimunić, Landripet, Jazbec (46' Strabić), Hanžić (46' Korytskyi). TRENER: Tihomir Šeperac

SAMOBOR: Klemenčić, Kveštak, Ostojić, Hasn, Razum, Regović, Čerkez, Pezo (78' Kahlina), Brekalo, Severec (62' Radović), Huljić. TRENER: Marko Pancirov

Još članaka iz "Sport"

Facebook