Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec VT prejak za Đalski

U Gubaševu odigran ''susjedski derbi'' II. ŽNL KZŽ


Uzbudljvi „susjedski derbi“ nažalost je izostao. U I. kolu II. ŽNL KZŽ Zagorec VT je sa čak 6:1 u gostima bio bolji od Đalskog. Domaći su se trudili koliko su mogli, ali u ovom trenutku došli su jednostavno na kvalitetniju i spremniju momčad koja teži povratku u I. ŽNL KZŽ.

Već u 6. minuti gosti vode. Silić je izveo slobodan udarac iz kosa s lijeve strane, činilo se da će ubaciti, no lopta odsjeda u mreži za 0:1. U 15. minuti isti igrač iz dobre pozicije puca u blok. U 17. minuti već je 0:2. Vrabec je probio lijevu stranu i idealno centrirao za Begića koji s tri metra udaljenosti sprema loptu glavom u nebranjenu mrežu. Zagorec VT mogao je u prvom dijelu imati i značajniju prednost. Prvo u 25. minuti dobru priliku propušta Begić, a onda u 33. minuti Jambrešić izlazi sam pred domaćeg vratara Seljana koji odlično brani njegov udarac. Do kraja poluvremena još su prijetili i Silić u 34. i Tisanić u 39. minuti, no rezultat se nije promijenio.

Nastavak su bolje otvorili domaći pa je tako Strabić u 49. minuti izašao sam pred Seljana, no gostujući vratar odlično brani. Ako je i bilo nekih nepoznanica sve ih riješio Vucić efektnim pogotkom iz okreta za 0:3 u 58. minuti. Deset minuta kasnije već je 0:4. Poslije ubačaja s desne strane Begić iz neposredne blizine postiže svoj drugi pogodak. Tri minute kasnije Vrabec nakon odličnog solo-prodora pronalazi Jambrešića koji zabija pogodak za 0:5. U 75. minuti veteran Vranić ruši Leža, pa sudac Jerneić dosuđuje kazneni udarac. Svi su navijali za hat-trick Begića, no Jambrešić za to nije imao sluha već je uzeo loptu i ne baš sigurno s „bijele točke“ zabio svoj drugi pogodak za 0:6. Sama završnica utakmice pripala je domaćim igračima, pa je tako u 78. minuti Dino Presečki nakon ubačaja s desne strane glavom pucao u vratnicu. Dvije minute kasnije odično puca Danijel Presečki, no Seljan još bolje brani. Dino Presečki prijeti i u 86. minuti, no puca glavom pokraj gola. I konačno u 87. minuti Dino Presečki izlazi sam pred Seljana i rutinirano zabija počasni gol za Đalski za konačnih 1:6.

Po izuzetno sparnom vremenu utakmicu je pratilo stotinjak gledatelja, a sudačka trojka odlično je obavila svoj posao.

IZJAVE TRENERA:

Petar Iskrić:“Izgubili smo od bolje momčadi, čestitam Zagorcu VT na zasluženoj pobjedi. Možda je rezultat i previsok, imali smo i mo neke šanse koje nismo iskoristili. Nadam se da ćemo im uzvratiti u Velikom Trgovišću“.

Hrvoje Jurina, Zagorec VT:“Očekivali smo teško utakmicu i ozbiljno smo se pripremali, što je rezultiralo našom visokom pobjedom. Čestitke mojim igračima na trudu i zalaganju, ali čestitke i domaćinu. Nadam se dobrim igrama i u nastavku prvenstva“.

ĐALSKI – ZAGOREC VT 1:6 (0:2)

GUBAŠEVO: igralište Đalskog, GLEDATELJA: 100, SUCI: Jerneić, Gamilec i Ivanković.

STRIJELCI: 0:1 Silić 6', 0:2 Begić 17', 0:3 Vucić 58', 0:4 Begić 68', 0:5 Jambrešić 71', 0:6 Jambrešić 76' (11m), 1:6 Di. Presečki 87'.

ĐALSKI: Jureša, Smolić, Juranić, Papeš, Korušić, Koprivnjak, Da. Presečki, Hrastinski, Kunštek, Strabić, Stanković. KLUPA: Filipec, Hrastinski, Kasapović-Bocak, Vranić, Di. Presečki, Dunaj. TRENER: Petar Iskrić

ZAGOREC VT: Seljan, Capar, Županec, Vrabec, Jambrešić, Silić, Begić, Kontrec, Ostrež, Županec, Sever. KLUPA: Hržina, Koletić, Bartol, Marec, Vucić, Lež, Tisanić. TRENER: Hrvoje Jurina

Još članaka iz "Sport"

Facebook