Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec zasluženo do tri boda !

U 26. KOLU III. HNL SREDIŠTE ZAGOREC GOSTOVAO U KURILOVCU


U 26. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Kurilovcu kod istoimene momčadi i pogotkom iz treće minute osvojio tri vrijedna boda. Ovime je Zagorec nakon petog gostovanja ovog proljeća nastavio odličan niz gostovanja – pet utakmica od toga četiri pobjede i jedan neriješen susret što mu donosi sa gostovanja 13 od ukupno 15 bodova.

Prije samog prikaza događanja na utakmici želim naglasiti da je ovo bio 8 “clean sheet” prvog golmana Zagorca Matije Bručija u 25 odigranih susreta što donosi odličan postotak od 32 posto  odnosno Bruči je uspio svoju mrežu sačuvati čistom čak 720 minuta !

Susret je započeo kao u najboljem scenariju za Zagorec. Još se navijači ( opet je na gostujućem terenu bilo puno navijača Zagorca ) nisu dobro ni smjestili na tribinama a na semaforu je zasvijetlilo – Kurilovec 0. Zagorec 1. U jednom brzom napadu prema, igrala se treća minuta susreta, golu domaćina jedina mogućnost koja je preostala Grdeniću je da izbaci loptu u korner. Udarac iz kuta izveo je Hoić ubacivši loptu na visinu od šest – sedam metara od gola Iškleka. Lopta je u oštrom kutu padala prema Smrekaru ali u želji da spriječi odlično dodavanje gostiju Radoš ulazi pred Smrekara te ga lopta pogađa u prsa i produžuje put u nezaštićeni dio domaće mreže.

U svakom slučaju od tog trenutka započinje velika borba na sredini terena gdje konce igre drži Matija Majcenić uz ostale suigrače dok i ono malo poluprilika lako je rješavala obrana Zagorca. Tako da smo u prvom poluvremenu gledali pravu rovovsku bitku bez izglednijih prilika, nakon postignutog gola, na obje strane te se na poluvrijeme otišlo rezultatom postignutim u trećoj minuti.

U drugo poluvrijeme puno je bolje ušao lider prvenstva koji se velikim koracima, iako još je puno bodova u igri, približava prema naslovu prvaka i kvalifikacijama za ulazak u drugi rang hrvatskog nogometa. Već u 49. minuti Kovačić je odlično prošao lijevom stranom te ubacio poluvisoki oštar centaršut pred gol Išleka – na loptu je natrčao Hoić i odlično pucao ali je vratar domaćih uspio spriječiti povećanje vodstva Zagorca.

 U 63. minuti ukazala se velika prilika za plave iz Krapine – Pelko je probio desnu stranu obrane Kurilovca i ušao u šesnaesterac gdje ga odguruje Radoš. Pelko pada ali sudac Barač ne sudi jedanaesterac za goste ( najvjerojatnije on sudi jedanaesterce samo protiv Zagorca -  za podsjećanje to  je isti sudac koji je izmislio dva jedanaesterca za Dugo Selo u nedavnom susretu u Krapini, op.a. )  već pokazuje da se igra nastavi. Četiri minute kasnije još veća pogreška sudaca – odličnu loptu ( na žalost nisam vidio tko ?, op.a. ) ubacio je jedan od veznih igrača Zagorca prebacivši kompletnu obranu Kurilovca a na loptu su potrčali Hoić i Pelko. Uočivši da se nalazi u zaleđu Pelko se odmiče i prepušta loptu Hoiću koji nije bio u zaleđu no na iznenađenje svih pomoćna sutkinja iz Kralovca Martina Neralić diže zastavicu i označuje zaleđe što prihvaća glavni sudac Barač. Zaista nevjerojatno  - u nepunih sedam minuta Zagorec je bio oštećen za, eventualno, dva pogotka !

Do kraja susreta bilo je još nekoliko poluprilika s tim da želim naglasiti da su svi igrači, uključujući i one koji su ušli kao zamjene ( Bračević, Okechukwu i Radoš, op.a ), zaslužili jednu veliku peticu za borbenost i htjenje koje su pokazali na ovoj utakmici. 

Svoj slijedeći susret Zagorec igra na svom terenu, subota – 23.4.2022. godine ) u derbiju protiv Karlovca s početkom u 17,00 sati.

ZAGREB: Stadion SRC Udarnik. Gledatelja: 200. Suci: Karlo Barač (Zagreb), Hrvoje Radić (Zagreb), Martina Neralić (Karlovac).

STRIJELAC: 0:1 Radoš 3' AG

KURILOVEC: Išek, Grdenić, Tolj, Šarić, Resler (60. Bakula), Alil, Selman (71. Kušec), Matoš, Završki, Radoš, Knežić (78. Župetić). Trener: Senad Harambašić

ZAGOREC: Bruči, Kovačić, Vučemilović – Vranjić, Hoić (81. Bračević), Smrekar, Majcenić, Camara (87. Okechukwu), Braun, Grgić, Landripet, Pelko (71. Radoš).Trener: Damir Milinović

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook