Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski i susjedski derbi pripao domaćinima

4. NL – središte skupina A: 1. kolo: Tondach – Rudar Dubrava Zabočka 2:0


U 1. kolu 4. NL središte skupina A, odmah smo na početku gledali zagorski derbi i to susjedski, utakmicu dviju ekipa, koje i pješke mogu jedni do drugih. Povratnik u ovu ligu iz ranga više, Tondach dočekao je Rudar DZ. I jedni i drugi pretrpjeli su velike promjene u igračkom kadru, pa se njihov star sezone očekivao sa zanimanjem. 

Videk za vodstvo do odmora
Gosti prijete u 13. minuti, kada s lijeve strane ubacuje Darko Hitrec, a sa deset metara puca glavom Petar Tomek. Pogađa stativu, no pomoćni sudac je ionako signalizirao zaleđe. A u 14. minuti Tondach dolazi do vodstva. Nakon prodora po desnoj strani i ubacivanja u sredinu, lopta se odbila do Videka na nekih 20 metara. On ju smiruje i puca, a kako se lopta odbila ispred Krunoslava Škofa, prevarila ga je i završila u mreži. Na drugoj strani u 17. minuti prvo Tomek pa Michael Njoh pokušavaju lobom sa velike udaljenosti i oba puta nisu bili daleko.

U 23. minuti novi pokušaj gostiju. Nakon ubacivanja lopta se odbila na prvi udarac, pa na drugi za Sandra Vincelja, koji puca sa preko 35 metara ali vrlo blizu gola. I 26. minuti novo ubacivanje s desne strane za goste, lopta je preletjela Ivora Zbožila, ali kao da je iznenadila Danijela Hunjaka, koji sa deset metara puca loše. Puno bolje zapucao je Hunjak u 28. minuti sa 20 metara u donji desni kut, ali golman Fran Martinec bio je na mjestu. U 30. minuti Hitrec ima novi slobodan udarac, ali sa 30 metara s desne strane pogađa živi zid.

Hitrec izvodi sve prekide za goste, pa tako i u 37. minuti slobodnjak s lijeve strane. Iako se očekivalo ubacivanje, Hitrec je pokušao iznenaditi Martineca ali je ovaj bio budan. Minutu kasnije na drugoj strani glavom puca Silvio Vukić ali je lopta malo previše iznad njega pa je udarac neprecizan. U 43. minuti lopta je ubačena 6 gužvu pred gol Škofa, prošla je dosta igrača i iznenadila Franka Borovčaka koji loše puca sa 7-8 metara.

Suljić iz penala potvrdio pobjedu 
Nastavak je krenuo sa nešto više tempa, ali i nervoza, sa dosta rastrganih prvih deset minuta, uz nekoliko prekida i žutih kartona. Na prvi udarac čekali smo do 58. minute, kada se jedna lopta odbila na 25 metara do Hitreca, koji poteže iz prve, no iako je lopta nezgodno odskočila pred njim, Martinec se odlično snašao u uhvatio loptu. Odmah u 59. minuti odlična šansa za domaćine, Mutak je izbjegao obrani i izašao sam pred Škofa na nekih desetak metara, no Škof mu brani prizeman udarac. U 60. minuti sporna situacija pred golom domaćina. Hunjak je išao na jednu dugu loptu, došlo je do nesporazuma Martineca i njegovih stopera Zbožila i Darija Kralja. Oni su loptu pustili njemu, a on se vratio na crtu, pa je na kraju Hunjak došao u situaciju da može do lopte. Zbožil i Kralj su ga zatvorili, moguće i prejakim intenzitetom, pao je, no sudac Davor Bertol procijenio je da to nije za kazneni udarac. 

U 63. minuti Vincelj je odlično zadržao loptu na dvadesetak metara od gola domaćina, malo iskosa na lijevoj strani i dao vrlo upotrebljivo loptu za Karla Tisanića, no on se nije najbolje snašao i od prilike nije bilo ništa. U 68. minuti Tondach je lako mogao do 2:0. Gosti su izbacili loptu nakon ubacivanja, ali nisu do kraja očistili situaciju, pa se u prilici našao Tomislav Benčić, koji puca sa deset metara iskosa, s lijeve strane, ali pored gola. 

I onda u 79. minuti Mutak iznenada bježi obrani gostiju, gura loptu kraj Škofa u kaznenom prostoru, ovaj ga ruši, iako tvrdi da nije došlo do kontakta. No, Bertol mu daje žuti karton i svira penal, koji u 80. minuti u 2:0 pretvara Vito Suljić. U zadnjih deset minuta gosti kao da nisu imali snage za konkretniji pokušaj povratka, do isteka 90. minute nije bilo prilika, no kako je bilo puno prekida, sudac je dodao čak sedam minuta nadoknade. U trećoj minuti nadokande ukazala se šansa za Rudar DZ. Hunjak je bježao stoperima domaćina, stigao prvi do lopte, ali nije bio u lakoj situaciji, jer su ga ovi pratili u stopu, uspio je pucati, ali i Martinec je smanjio kut izlaskom i obranio. Bila je to zadnja prilika, pa na kraju ovaj zagorski i susjedski derbi na startu dobiva Tondach. 

4. NL – središte, skupina A, 1. kolo

TONDACH – RUDAR DZ  2:0 (1:0)
SUCI: Bertol, Jelić, Vrbanec; GLEDATELJA: 100
STRIJELCI: 1:0 Videk 14', 2:0 Suljić 80' 11m 
TONDACH: Martinec, D. Bosec, Kwedi, Kralj, Zbožil, Mutak (83' Cujzek), Videk (51' Benčić), Vukić (66' I. Bosec), Karoglan (38' Borovčak), L. Jurina, Suljić; trener: Tomislav Gondžić
RUDAR DZ: Škof, Njoh, Poslek, Vincelj, Hitrec, Dansou (46' Tisanić), Hunjak, Kahlina (77' Ilakovac), Tomek, Majsec (46' Tumpić), Baneković; trener: Željko Deak

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook