Prethodni članak
Sljedeći članak

Završilo Malonogometno svjetsko prvenstvo

Finalnom utakmicom između Južne Koreje (Favoriti Krapina) i Italije (Tarac) u Zlataru je završila nogometna ludnica. Eki


Finalnom utakmicom između Južne Koreje (Favoriti Krapina) i Italije (Tarac) u Zlataru je završila nogometna ludnica. Ekipa Južne Koreje (Favoriti Krapina) nadmoćno je pobijedila protivnike rezultatom 5:1 i time se ovjenčala titulom prvih pobjednika SP Zagorja – Grad Zlatar.


Za pobjedničku ekipu su igrali Vinko Puljko, Tihomir Kranjčević, Denis Voska, Ivan Šošić, Romeo Vincelj, Ivica Košutić i Dado Dlesk.

U utakmici za treće mjesto Portugal (Oldtimeri) savladali su Njemačku (Srpanjski snjegovi–Zagorje.com-Caffe bar Tin) rezultatom 3:4. Nagrade najboljima dodijelio je zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek, pritom naglasivši kako će grad Zlatar i ubuduće podržavati ovakva događanja.

Tako su tri prvoplasirane ekipe dobile pehare, oglasni prostor na zagorje.comu i DVD sa materijalima s prvenstva. Pobjednička ekipa kući je odnijela prijenosni pokal koji će za četiri godine predati novom pobjedniku te poklon paket GRAWE osiguranja.

Drugoplasirana momčad dobila je narudžbenice za želje i čestitke na Radio Zlataru, dok će ekipa Oldtimera idućih šest mjeseci uživati u pretplati Zagorskog lista. Svi sudionici četvrtfinala dobili su i jednogodišnje Grawe osiguranje.

Osim tri prvoplasirane momčadi nagrađena je i Francuska (Unique) kao fair play ekipa sa najmanje napravljenih prekršaja(po utakmici samo 2,5 prekršaja).

Titulu i pehar za najboljeg strijelca odnio je Josip Japec iz Njemačke (Srpanjski snjegovi-Zagorje com-Caffe bar Tin) sa postignutih 18 golova, a njegova je ekipa bila i najuspješnija u broju danih golova (čak 50).

Vidimo se na Europskom prvenstvu

-Mislim da je sve bilo ok i da su ekipe koje su igrale bile zadovoljne organizacijom. Bilo je grešaka i propusta u organizaciji, ali prvi smo puta u ovome i pripreme nisu dugo trajale, ali obećajem da ćemo sve ispraviti već za dvije godine kada ćemo organizirati Europsko prvenstvo- rekao je glavni organizator Mario Mikulec. Odlična atmosfera i dobar nogomet mjesec su dana u Zlatar privlačili brojne poklonike najvažnije sporedne stvari na svijetu. Svakodnevno se snimala radijska emisija ´Kostobran´ posvećena prvenstvu, koju su radili Mario Mikulec i Zvonko Kudelić Žuna, a emitirale su je radijske postaje Zlatar, Marija Bistrica, Stubica i Hrvatsko zagorje Krapina. Glavni tiskovni pokrovitelj bio je Zagorski list, a aktualnosti su se, osim na službenoj stranici www.spzagorja.com, redovito ažurirale i na portalu Zagorje.com.

Sponzori ukuljučeni u nagradni fond su Antoma doo Zlatar, Tele 2, Ožujsko pivo, Media 32, Grawe osiguranje, Restoran Tratinčica Poznanovec, Elmar trgo Zlatar, Unique, ZGR Šport, Kod golubeka, Ferimar doo Zlatar, Grafotisak Zlatar, Auto Krešo Krapina, Auto Zagorje, Neoshop, Tarac, Zagorje.com i Zagorski list. Emisiju ‘Kostobran’ svakodnevno emitiraju radijske postaje Zlatar, Stubica, Marija Bistrica i Hrvatsko zagorje Krapina. Glavni medijski tiskani pokrovitelj je Zagorski list.

Još članaka iz "Sport"

Facebook