Prethodni članak
Sljedeći članak

Željka Benčić i Martina Gorički srebrne u parovima

U Balatonbogláru (Mađarska) održano Prvenstvo Europe u crossmintonu


U mađarskom Balatonbogláru održano je 7. Europsko prvenstvo u crossmintonu na kojem se natjecalo 250 natjecatelja iz 15 europskih država u 17 pojedinačnih i 12 kategorija parova.

U kategoriji ženskih parova iznad 40 godina natjecale su se Željka Benčić iz Crossminton cluba Zabok i Martina Gorički iz Crossminton kluba Zagreb. U vrlo neizvjesnom meču polufinala, Benčić i Gorički pobijedile su Poljakinje B. Jagiello/J. Kowalczyk (4-16; 16-14; 16-11), u finalnom meču su nažalost izgubile od mađarskih natjecateljica A. Hodonickiné Andrási /M. Huczek-Vízkeleti (6-16; 5-16) i time zauzele 2. mjesto.

Osim srebra Gorički/Benčić, za Hrvatsku zlato je osvojio Damir Ilić iz SBK Sušak, Rijeka u muškoj kategoriji iznad 50 godina dok je broncu osvojila Nika Gorički iz CK Zagreb u kategoriji djevojčica do 16 godina te je sa tri osvojene medalje Hrvatska zauzela 9. mjesto u europskom crossmintonu.

Uz ostale hrvatske igrače iz Crossminton cluba Zabok u pojedinačnim kategorijama natjecali su se Adrian Benčić u kategoriji dječaka do 16 godina, koji nije prošao grupnu fazu natjecanja dok je Željka Benčić bila tik do prolaska grupne faze sa dvije pobjede i dva poraza, ali ipak nedovoljno za nastavak natjecanja u kategoriji žena iznad 40 godina.

Osvojeno srebro Martine Gorički i Željke Benčić rezultat je višegodišnje suradnje dva kluba, zagrebačkog i zabočkog te veliki poticaj ostalim ženama u hrvatskom crossmintonu. Aktualne europske viceprvakinje, u istoj kategoriji ženskih parova iznad 40 godina na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Zagrebu osvojile su 3. mjesto, te kreću s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Varšavi.

Martina Gorički i Željka Benčić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook