Prethodni članak
Sljedeći članak

39-godišnjak s kriminalnom prošlošću pronađen mrtav na kuhinjskom podu

U naselju Strmec Stubički u Stubičkim Toplicama oko 8 sati susjed je pronašao mrtvog Kristijana Grgeca (39). Živio je sa


U naselju Strmec Stubički u Stubičkim Toplicama oko 8 sati susjed je pronašao mrtvog Kristijana Grgeca (39). Živio je sam u velikoj obiteljskoj kući, a nakon što se nije javljao na telefon majci u Njemačkoj, ona je nazvala susjeda i zamolila ga da ide pogledati gdje joj je sin.


Ušao sam kroz otvorena vrata i našao Kristijana kako beživotno leži na podu u kuhinji rekao nam je susjed. Kaže da nije primijetio tragove nasilja, iako to ne može jamčiti jer je bio u šoku.

Inače, isti je susjed na sličan način prije nekoliko godina u kući pronašao mrtvog i njegova oca. Kako smo doznali u razgovoru sa susjedima, Kristijan je bio sklon alkoholu. Rodio se u Njemačkoj, ali je navodno tamo osuđen na zatvorsku kaznu, nakon koje je prije sedam godina protjeran u Hrvatsku.

Nije nigdje radio, živio je od novca koji mu je iz Njemačke slala majka te od rasprodaje raznih stvari i strojeva, posebno očevih, a otac mu je bio limar. O Kristijanovoj kriminalnoj prošlosti osim od susjeda doznali smo i iz ovogodišnjih novinskih članaka.

U noći na 17. veljače trojica napadača pretukli su ga na okretištu tramvaja na Savskoj. No, i sam je bio osuđivan zbog pokušaja ubojstava 2002. i 2003. godine. Jednom je upotrijebio pištolj, drugi put nož, a Županijski sud u Zagrebu izrekao mu je jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina, uz obveznu mjeru liječenja od alkoholizma.

Godine 2003. imao je i sukob s ocem Josipom, tada 64-godišnjakom, koji ga je pritom ubo nožem. Radi utvrđivanja uzroka smrti, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook