Prethodni članak
Sljedeći članak

U malom bazenu utopila se 11-godišnjakinja

Jedanaestogodišnja Emanuela V. iz Jesenja pokraj Krapine utopila se oko 14.30 sati u bazenu vlasnika Ivice Janžeka. Baze


Jedanaestogodišnja Emanuela V. iz Jesenja pokraj Krapine utopila se oko 14.30 sati u bazenu vlasnika Ivice Janžeka. Bazen veličine 11,5 puta 12 metara udaljen je 200-tinjak metara od prvih kuća.



Nesretna djevojčica je do bazena je stigla u društvu svog brata Darija (10) i sestrične Mihaele (12). Nestašna djeca nisu imala namjeru kupati se u vodi, obzirom da je djevojčica na sebi imala odjeću, a i Emanuela nije znala plivati. Kad su brat i setrična vidjeli da Emica, kako su je od milja zvali, tone u vodi, preplašili su se i počeli vikati.

Mihaela joj je pokušavala pomoći ali kako ne zna dobro plivati, nije uspjela. Brat Dario potrčao je u selo u pomoć, a vrisku i zapomaganje je prvi čuo Marko Puljek, mladić iz Krapine koji je u selu bio kod rodbine. “Potrčao sam do bazena, skočio u vodu, Emanuela je bila na dnu bazena. Zaronio sam i izvukao je van. Nažalost nije davala znakove života”, još u šoku i nevjerici kazao nam je Marko.

Ubrzo su stigle hitna pomoć i policija. Mrtvo tijelo dva je sata bilo pokriveno pokraj bazena, te potom odvezeno na obdukciju. Tragičnu smrt djeteta teško podnose roditelji Daria i Viktor V. koji još imaju troje malodobne djece.

Danas je u Jesenju bila proslava dana Općine i Župe, a Emanuela je nekoliko sati prije smrti nastupila na priredbi. Bila je u crkvi, pjevala je, veselila se oko štandova, pričaju mještani. Neutješna majka kaže kako se došla kući presvući i još je dobila novac za sladoled.
- Bila je vesela, razigrana, dobra djevojčica, naricala je pokraj bazena majka.

Otac kaže da je djeci rekao da će kasnije zajedno otići do tog bazena, ali nestašna djeca nisu čekala. Sestrična Mihaela je u šoku, osjeća se krivom i stalno plače, kaže njena majka.

Vlasnik bazena stigao je na mjesto tragedije, ali nije želio komentirati nesretni događaj. Bazen je sagrađen prošle godine i ima sistem za regulaciju vode. Upravo večer prije tragedije vlasnik je razinu vode spustio na 1,50. Inače sva djeca iz sela su se ovih vrućih dana kupala u tom bazenu.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook