Prethodni članak
Sljedeći članak

Akciji darivanja krvi u Krapini pristupilo 12 novih darivatelja


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 407 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 436 dobrovoljnih davatelja krvi, a 29 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U pet dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljene su 352 doze, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 55 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 12 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su: Leško Filip, Miljan Siniša, Kamenečki Leonardo, Vragović Lucija, Klasić Nika, Pernjek Žarko, Hušnjak Martina, Toplak Mario, Borovečki Mihael, Golub Branka, Kranjčec Ana i Forjan Tamara.

I u ovom ciklusu darivanja krvi bilo je darivatelja koji su krv dali 100 puta, a to je Poljak Stjepan iz općine Radoboj. Klub stotkaša GDCK Krapina sada broji 65 članova.

-U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom darivatelja, koji su se odazvali i učinili dobro djelo usprkos ovim nesnosnim vrućinama. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akciju dobrovoljnog davanja krvi - kažu iz GDC Krapina te posebno zahvaljuju svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se nesebično odazvali na akcije te ih pozivamo na novi ciklus darivanja krvi koji se planira održati od 07.-14. listopada.

Također, 10. rujna bit će organizirana akcija darivanja krvi za žene, u Srednjoj školi Krapina, u vremenu od 14,00-18,00 sati. Pozivaju sve darivateljice i one koje to žele postati da se odazovu na navedenu akciju.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook