Prethodni članak
Sljedeći članak

Aktivirali se i zagorski veterani

Nakon 3 godine potpune neaktivnosti, u utorak se održao, moglo bi se čak reći, rekonstituirajući izborni Sabor Udruge dr


Nakon 3 godine potpune neaktivnosti, u utorak se održao, moglo bi se čak reći, rekonstituirajući izborni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, podružnice KZŽ, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini.


Gosti ove najveće hrvatske udruge ratnih veterana trebali su biti svi saborski zastupnici branitelji te svi načelnici općina i gradonačelnici naše županije, no odazvali su se tek načelnik Sv.Križa Začretja Ivan Kranjčić te gradonačelnici Zaboka i Krapine, Ivan Hanžek i Josip Horvat. Bili su tu i predsjednik Udruge, general pukovnik Đuro Dečak te predsjednica Županijske skupštine Sonja Borovčak, dok su ostali, ignorirajući veterane, pokazali da im oni koji su početkom agresije krenuli u obranu domovine jako malo znače, razočarani su branitelji, koji su marginalizirani iz potpuno iracionalnih razloga.

Za predsjednika Udruge izabran je Branko Bolfek, bojnik u mirovini, koji je svoj ratni put prošao sa 103. brigadom, a kasnije nastavio rad u Ministarstvu obrane.

Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook