Prethodni članak
Sljedeći članak

Županica Hubicki se sprema u Sabor

Županica Vlasta Hubicki, kao predsjednica županijskog HSS-a, na prošlotjednoj je konferenciji za novinare u Zaboku na sv


Županica Vlasta Hubicki, kao predsjednica županijskog HSS-a, na prošlotjednoj je konferenciji za novinare u Zaboku na svojevrstan način najavila svoju kandidaturu za saborsku zastupnicu na idućim parlamentarnim izborima.


Diskretna najava kandidature

Naime, županičin gost na konferenciji bio je njezin stranački kolega, saborski zastupnik i bivši varaždinski župan Zvonimir Sabati, pa je Vlasta Hubicki spomenula odličnu suradnju HSS-ovih županijskih organizacija s područja treće izborne jedinice.
-Parlamentarni izbori bit će vjerojatno krajem iduće godine. U okviru treće izborne jedinice, ako će ostati isti izborni zakon, krapinsko-zagorski, varaždinski i međimurski HSS će zajednički dogovarati mjesta na listi. Ako će unutarstranački kriteriji biti rezultati na prošlim izborima, onda će krapinsko-zagorski HSS biti na prvom mjestu. Što se tiče svega ostalog, unutar stranke se sjedne i dogovori, a mi još o tome nismo razgovarali –odgovorila je Vlasta Hubicki na novinarsko pitanje o mogućnosti njezine kandidature za Hrvatski sabor.

Prijedlozi HSS-a

A da bi u slučaju uspjeha na parlamentarnim izborima imala pune ruke posla, dalo se naslutiti iz riječi zastupnika Sabatija, koji je rekao da su u protekle dvije i pol godine HSS-ovi zastupnici na dnevni red saborskih sjednica stavili 32 prijedloga zakona.
-U pravilu naši prijedlozi nisu bili prihvaćeni jer tako je to kad manjina ili oporba predlaže. Međutim, usprkos činjenici što veći dio tih prijedloga nije bio prihvaćan, moram reći da su neki od njih probudili dosta interesa, a posebno nas veseli da je naš Prijedlog zakona o poljoprivrednoj komori naišao na potporu svih klubova te da je Vlada prihvatila tu našu inicijativu i za drugo čitanje će Vlada zajedno s klubom zastupnika HSS-a izraditi konačni prijedlog. Inače, unutar Hrvatske gospodarske komore sada postoji odjel za praćenje poljoprivrede, no nitko nije dao povoljno mišljenje o njihovom radu, a poljoprivredna komora bila bi sigurno bolje rješenje –rekao je Sabati te spomenuo i ostale HSS-ove prijedloge, koji bi mogli biti prihvaćeni, mahom vezane za poljoprivredu.

Zagorcima najvažnija poljoprivreda

-HSS Krapinsko-zagorske županije vesele aktivnosti HSS-ovih saborskih zastupnika i to osobito u poljoprivredi, pogotovo iz razloga što je anketa koja se provodila na županijskoj internetskoj stranici pokazala da stanovnici naše županije, što se tiče zainteresiranosti i razvoja, na prvo mjesto stavljaju poljoprivredu, na drugo mjesto turizam, na treće gospodarstvo, a na četvrto školstvo –rekla je Hubicki te istaknula HSS-ovo zadovoljstvo radom koalicijske županijske vlasti po pitanju razvoja poljoprivrede.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook