Prethodni članak
Sljedeći članak

APSOLUTNA PRVAKINJA MARIJA LUKINA: 'Kada nešto voliš, nađeš rupu u rasporedu'


U uredu župana Željka Kolara u Krapini organiziran je svečani prijem za Mariju Lukina, apsolutnu prvakinju Hrvatske u sprint triatlonu i pobjednicu triatlon utrke Plava Laguna Ironman 70.3 u Poreču. Marija, članica Triatlon kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice, briljirala je na natjecanju među 1800 triatlonaca iz cijelog svijeta, nadmašivši konkurenciju i završivši zahtjevnu dionicu – 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja i 21.1 km trčanja – u impresivna četiri sata, 19 minuta i 54 sekunde. Ironman utrka u Poreču, održana na izazovnim trasama Zelena Resorta, Funtane i Istarskog Ipsilona, okupila je najbolje triatlonce, a Marijin uspjeh pokazuje kako joj je upornost osigurala visoko mjesto na ovom prestižnom natjecanju.

Nositeljica kluba i uzor

Lukina, šesterostruka prvakinja Hrvatske u duatlonu i triatlonu, prvakinja Hrvatske lige i sportašica koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u triatlonu u Španjolskoj, ovom je prilikom zahvalila Krapinsko - zagorskoj županiji na financijskoj podršci koja joj, kako je rekla, puno znači, ali ju i na neki način zadužuje da se još više trudi u postizanju odličnih rezultata. Uz to, zahvalila je županu i na novom biciklu.

 Iako je balansiranje obaveza izuzetno zahtjevno, Lukina ima jednostavnu poruku:

- Kada nešto voliš, nađeš načina za organizaciju i rupu u rasporedu. Teško je uz posao, ali ako postoji volja, sve se može. To neka bude poruka svim mladima: Ne odustajte od svojih ciljeva i od onoga što ste si zacrtali. 

Nositeljica kluba i uzor

Tajnik Triatlon kluba Rudolf Perešin, Matija Lukina, istaknuo je da je Marija poseban uzor mlađim sportašima.

- Marija je nositeljica našeg kluba i uzor našim sportašima. Veseli nas budućnost i novi rezultati. Mi, kao klub borimo se s financijama koje ne mogu pratiti Mariju pa hvala županu na pomoći koju smo danas dogovorili, a koja uvelike pomaže nađem klubu - rekao je Lukina.

Župan Kolar poručio je da Marija pravi primjer mladim sportašima.

- Ovo je jedan od trenutaka kada je sjajno biti u mojoj poziciji, kada imate mogućnost razgovarati i družiti se s natprosječno uspješnim sportašima. Marija nas već nekoliko godina oduševljava sa svojim rezultatima. Kada slušate naše sportaše i vidite taj raspored, koliko je to vremena, truda i odricanja za rezultate na nacionalnoj razini, a kamoli da postanu višestruki prvaci i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo, to je fascinantno. Usklađivanje posla i slobodnog vremena, a da bi se stiglo trčati, plivati i voziti bicikl i to u, ne baš najboljim uvjetima, izuzetno je izazovno. Nadam se da smo današnjim sastankom i dogovorom napravili iskorak u samim uvjetima treniranja i odlaska na Svjetsko prvenstvo i da će to biti jedan mali doprinos Krapinsko - zagorske županije našoj Mariji u njenoj daljnjoj karijeri. Ako trebamo pravi primjer mladim sportašima, onda je to i Marija - zaključio je Kolar.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook