Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradnja vrtića dobro napreduje, uskoro radovi i na groblju


U Općini Hrašćina radi se 'punom parom'. Prvi dječji vrtić u povijesti ove općine naočigled napreduje iz mjeseca u mjesec, a tempom radova zadovoljan je i načelnik Općine Branko Tukač. - Nadam se da će dječji vrtić biti završen do travnja ili svibnja iduće godine, moglo bi sve biti gotovo čak godinu dana prije roka. Možda ne i uređenje okoliša, ali ako se ovim tempom nastavi, do sredine iduće godine vrtić bi mogao dobiti uporabnu dozvolu – kaže načelnik Tukač.

Odabrani su izvođači za radove za dva projekta koja su prijavljena preko LAG – a Prizag i za koji su dobivena sredstva. – Jedan od njih je nastavak radova na našem groblju, uređenje staze i opločenje oko središnjeg križa, što zajedno s nadzorom iznosi trošak od 28.000 eura. 

Radovi bi već krenuli, no kako je uskoro blagdan Svih svetih, nismo htjeli sada početi, da za blagdan groblje ne bude raskopano. No, odmah poslije blagdana se kreće i radovi bi onda trebali završiti za 15 – ak dana. Veći dio sredstava dobiven je preko LAG – a – najavio je Tukač. Drugi projekt, čija realizacija kreće uskoro, je uređenje vijećnice, izmjena stolarija, opremanje, a vrijedan je oko 25.000 eura s nadzorom, od čega je oko 16.000  eura dobiveno preko LAG –a, a ostatak su vlastita proračunska sredstva. 

Nsčelnik je najavio i postavljanje rasvjete na školskom igralištu. – Postavit će se četiri stupa s reflektorima, a s druge strane igrališta je put, pa bismo postavili i dio javne rasvjete. Već smo u fazi nabavke stupova, trebali bi stići kroz tjedan dana. Koristit će školi, kao i sportskom društvu, da mogu turnire održavati navečer, kada se lakše okupe, a i sami građani, koji su duže na poslu, mogli bi se rekreirati kasnije, kada imaju vremena – pojašnjava Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook