Prethodni članak
Sljedeći članak

Babičini kolači ove godine u Pregradi

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s gradom Pregradom je danas raspisala natječaj za izbor najbolji Babičin kolač, a


Krapinsko-zagorska županija u suradnji s gradom Pregradom je danas raspisala natječaj za izbor najbolji Babičin kolač, a natjecanje i sama manifestacija će se održati 03. veljače ove godine u Pregradi.


Za najbolje plasirane pripremili smo i vrijedne nagrade, a prijaviti se mogu sve bake s područja Krapinsko-zagorske županije u Ured županice Krapinsko-zagorske županije.

Ovo natjecanje je jedinstveno u Hrvatskoj i već polako prerasta u tradiciju, pa se tako nadamo da će se proširiti i van granica Krapinsko-zagorske županije. Prošle godine u Humu na Sutli se ova manifestacija i natjecanje održala po prvi put, a pobjednica je bila Slavica Rainer iz Pregrade, te se zbog toga ove godine ovo natjecanje i održava u gradu Pregradi.

Ova manifestacija ima za cilj očuvanje i promociju tradicionalnih recepata naših baka, a to je samo nastavak aktivnosti Županije u poticanju i održanju tradicionalnih vrijednosti, te skretanje pozornosti na važnost žena, a naročito baka u životu zagorskih obitelji. Na taj način želimo doprinijeti promicanju vrijednosti naših žena, obitelji, kreativnosti, tradicije i kulture naše županije, ali i gradova i općina iz kojih će bake doći.

Nadamo se dobrom odazivu naših baka koje će nam pokazati svoje sposobnosti u pravljenju kolača, a većini nas od sjećanja na djetinjstvo gotovo uvijek se veže asocijacija na fine bakine slastice.

Na prošlogodišnjem natjecanju u pripremanju kolača koje se održalo u Humu na Sutlu prisustvovale su čak 26 bake s područja Krapinsko-zagorske županije. Ujedno smo izdali brošuru u kojoj su se nalazili recepti kolača koji su bili izloženi na prošlogodišnjem natjecanju i manifestaciji Babičini kolači, a izdavanje takve nove brošure s receptima također planiramo i ove godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook