Prethodni članak
Sljedeći članak

Broj stranih turista povećao se čak za trećinu

U Krapinsko-zagorskoj županiji u 2007. više je noćenja 17,5 posto u odnosu na 2006. godinu. Ukupno je u prošloj godini u


U Krapinsko-zagorskoj županiji u 2007. više je noćenja 17,5 posto u odnosu na 2006. godinu. Ukupno je u prošloj godini u Zagorju ostvareno 169.372 noćenja, a od toga su 29.261 noćenja stranih turista, čime se njihov broj povećao 33,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2006. godine.

S ovim povećanjem Krapinsko-zagorska županija zauzela je drugo mjesto po broju noćenja turista među županijama kontinentalne Hrvatske izuzevši Grad Zagreb. Takvi su pokazatelji, kažu u Županiji, rezultati intenzivna ulaganja u turizam kroza županijske kreditne linije u prošle četiri godine.

Bit će još bolje

S obzirom na to da se ulaganja u turističko gospodarstvo nastavljaju i u budućnosti, u Zagorju očekuju još bolje rezultate u toj gospodarskoj grani. Kako Zagorje ima dobre preduvjete za razvitak turizma, potiče se ulaganje u tu sve važniju gospodarsku granu što je i jedan od strateških ciljeva Krapinsko-zagorske županije.

Prepoznajući zanimanje za nove oblike turizma Županija je prije dvije godine pokrenula projekt Razvoja agroturizma u koji se kroz kreditnu liniju poduzetnicima subvencionira kamata od četiri posto, tako da kamata za krajnjeg korisnika iznosi dva posto.

Važan projekt

Do danas je preko te županijske kreditne linije odobreno deset projekata u agroturizmu. Također u cilju povećanja turističkih kapaciteta Županija je zajedno s Općinom Stubičke Toplice pokrenula i Zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice, a njegovom bi realizacijom Krapinsko-zagorska županija postala najznačajnije turističko odredište u kontinentalnoj Hrvatskoj te sigurno prvo odredište zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook