Prethodni članak
Sljedeći članak

Baka Ana Martinić (100) preminula je danas u Domu Lobor – grad

Samo je zaspala u snu… Bila je topla, draga, osjećajna, svi bi je poželjeli za baku, kaže glavna sestra Doma Lobor – grad Antonija Miholić


Nedavno smo objavili lijepu vijest o Ani Martinić, rođenoj Trgovec, rođenoj je 6. prosinca 1920. u Dubravi Zabočkoj. Ana je svoj stoti rođendan proslavila sa svojom novom obitelji u Lobor – gradu, jer zbog epidemije koronavirusa nije mogla biti u društvu svoje vlastite obitelji.

No, danas je baka Ana zauvijek otišla. Kako kaže glavna sestra u Domu Lobor – grad, Antonija Miholić, Ana je otišla u miru i spokoju, jutros, 22. prosinca u 6.30 sati. – Kao da je samo zaspala. Nije se mučila. Baka Ana bila je jedna od korisnika kojima smo 12. prosinca napravili brzi test na koronavirus, i bila je pozitivna. No, nije imala nikakve simptome, izuzev toga što je bila malo umornija nego inače, nije mogla duže sjediti i bila je nešto slabijeg apetita. Stoga smo se nadali da će preboljeti i koronu, nakon svih nedaća koje je prošla u životu. No, kako je samo zaspala u snu, mislimo da je riječ o srčanom zastoju – kaže Antonija Miholić. Dodaje da je odlazak bake Ane sve rastužio. – Bila je topla, draga, osjećajna, svi bi je poželjeli za baku – s puno topline priča glavna sestra o Ani Martinić.

Ana je u stoljeću života prikupila je brojne uspomene, i lijepe i one tužne. Anini roditelji, Lucija i Stanko, imali su tri kćeri i dva sina. Ana se udala za Tomu Martinića koji je radio u glinokopu. Dio svog radnog vijeka provela je u ZIVT-u, a kasnije se bavila poljoprivredom i odgojem djece, Drageca i Nade. Anu život nije mazio. Preživjela je dva rata, ostala udovica, umrla su joj djeca kada ih je najviše trebala da joj pruže pomoć pod stare dane. Preživjela je i požar u privatnom staračkom domu. Iza sebe je ostavila dvije unuke i dva unuka, 10 praunučadi i dva prapraunuka, a svi koji su je poznavali, sjećat će je se s toplinom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook