Prethodni članak
Sljedeći članak

Belina najavio povlačenje s čelnog mjesta ZDS-a

Predsjednik ZDS-a, jedan od najdugovječnijih zagorskih političara, dr. Stanko Belina najavio je povlačenje s mjesta pred


Predsjednik ZDS-a, jedan od najdugovječnijih zagorskih političara, dr. Stanko Belina najavio je povlačenje s mjesta predsjednika stranke. Potvrdio je priču koja se mogla rijetko čuti u ZDS-u, čiji je inače Belina jedan od osnivača, i dosad prvi i jedini predsjednik.

Predsjednik ZDS-a dr. Stanko Belina

- Pomalo osjećam umor nakon 16 godina intenzivna bavljenja politikom. Želim se posvetiti stručnom usavršavanju u svom poslu, a u političkim vodama otvoriti prostor mlađim i novim ljudima. Ne mislim se potpuno povući iz politike, no rado bi prepustio vođenje stranke, a možda i mjesto u Županijskoj skupštini, nekomu drugome - rekao je Stanko Belina. Pritom ne skriva razočaranje odnosom zagorskih birača prema ZDS-u kao prvoj i zasad jedinoj relevantnoj regionalnoj stranci u Zagorju.

Na posljednjim lokalnim izborima ZDS je u koaliciji s HSLS-om osvojio pet vijećničkih mandata, a prije četiri godine osvojio je sam sedam mandata. Na posljednjim parlamentarnim izborima u savezu s HSP-om Belina je već jednom nogom bio u Saboru, u koji ipak nije uspio ući.

- Protiv stranke i mene radili su mnogi iznutra i izvana. Neki članovi ZDS-a otvoreno su na parlamentarnim izborima lobirali protiv glasovanja za našu stranku.

Na posljednjim lokalnim izborima neki vodeći ljudi u lokalnim organizacijama nisu izašli ni na izbore. Ovih godina trpim neargumentirane optužbe političkih protivnika koji mi predbacuju mijenjanje stranaka, iako sam dvije, HSLS i ZDS, osnivao, a promijenio sam samo HSS u koji sam zalutao - rekao je Belina.

Hoće li se doista povući, ovisi o mnogo čemu, prije svega može li uopće stranka naći novog predsjednika, a bez većih podjela.

Zagorje.com/Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook