Prethodni članak
Sljedeći članak

Peti izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Peti će put, 15. listopada 2005., biti izabrana najuzornija hrvatska seoska žena. Izbor će se održati u Gornjoj Rijeci n


Peti će put, 15. listopada 2005., biti izabrana najuzornija hrvatska seoska žena. Izbor će se održati u Gornjoj Rijeci nedaleko od Križevaca, gdje živi Štefica Tukša, prošlogodišnja pobjednica.

Najuzornija seoska žena može biti svaka hrvatska državljanka koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili umjetnička djela, u svojoj je sredini angažirana na razvoju i napretku društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, a koja do sada nije sudjelovala u ovom izboru. Poseban ocjenjivački sud nakon ocjenjivanja izabire i proglašava pobjednicu te prvu i drugu pratilju.

Krapinsko-zagorsku županiju na ovom će izboru predstavljati Ljubica Vincek iz Dubrovčana (Veliko Trgovišće), koja na svojem poljoprivrednom gospodarstvu, na kojem živi sa mužem, četvoro djece, unucima, majkom, punicom i tastom, uzgaja tri krave i bavi se proizvodnjom zagorskog sira.

Izbor najuzornije hrvatske seoske žene za 2005. godinu započet će otvorenjem izložbe proizvoda natjecateljica u 16 sati. Organizator Izbora je «Udruga «Uzorne hrvatske seoske žene», suorganizatori Koprivničko-križevačka i Zagrebačka županija, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva RH.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook