Prethodni članak
Sljedeći članak

Besplatan prijevoz za osobe sa invaliditetom

Program Udruge invalida Zlatar Prijevoz osoba sa invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije predstavljen je


Program Udruge invalida Zlatar Prijevoz osoba sa invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije predstavljen je danas u Zlataru na javnoj tribini.
„Ovaj trogodišnji program, vrijedan oko 100 tisuća eura, financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a njime će se moći služiti ne samo članovi zlatarske udruge, već sve osobe s invaliditetom s područja naše Županije. Za korisnike će prijevoz biti potpuno besplatan, ukoliko uz uvjet invalidnosti postoji opravdana potreba za njegovo korištenje, poput odlazaka liječniku, te ako se osoba ne može služiti javnim prijevozom „, napomenuo je predsjednik Udruge invalida Zlatar Davor Brlić.
U besplatan prijevoz uključeno je 100 km u jednom smjeru, a daljnje putovanje realizirat će se uz sufinanciranje korisnika, odnsono na teret programa ako ej put doista opravdan. Uz zapošljavanje vozača, dobivenim sredstvima se dodatno opremio kombi koji je u vlasništvu zlatarske Udruge invalida, tako da je vozilo potpuno sigurno za prijevoz, atestirano je, ima zaštitnu od sunca, klima uređaj, protuklizni pod i hidrauličnu rampu.

Korisnici će se moći prevoziti isključivo u sjedećem položaju : na postojećim sjedištima kombija ili u vlastitim kolicima. U kombis tanu troja kolica koja su višestruko osigurana, što je gostima predstavljeno nakon tribine.
Program je jedinstven i po tome što se na ovaj način ne provodi nigdje u Hrvatskoj, budući da je njime obuhvaćena cijela Županija. Zavšava početkom srpnja 2014. godine i do tada će se pokušati naći drugi izvori financiranja, kako bi prerastao u trajan projekat, dodao je Brlić i najavio mogućnost organiziranja socijalnog poduzetništva vezanog za prijevoz invalida.
Tribini su prisustvovali vodeći ljudi Županije : župan Siniša Hajdaš Dončić i njegova zamjenica Sonja Borovčak, koji su posebno pohvalili napore Brlića u realizaciji ovog hvalevrijednog programa.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook