Prethodni članak
Sljedeći članak

Bez pitke vode: Obnavljali cestu pa zabetonirali ključne vodovodne instalacije


Dio stanovnika Karlovca i dalje je bez pitke vode. Voda koja teče iz njihovih cijevi mutna je i žuta. Građani su očajni, ali se nadaju da je njihovoj muci konačno došao kraj.

Kao jedan od uzroka zamućene vode spominje se pogreška prilikom rekonstrukcije Marmontove aleje - čiju su obnovu pratili brojni problemi s izvođačima te kvalitetom njihova rada, javlja HRT.

Jedna od najljepših karlovačkih četvrti - Dubovac - ima jednu od najlošije izvedenih prometnica. Iako praktički nova, već sada vapi za popravcima. Cesta nema uporabnu dozvolu te se ovakva još tretira - a ponegdje i izgleda - kao gradilište.

- Trenutno je u postupku procedura novog tehničkog pregleda za D6, ta se procedura provodi pred našim gradskim nadležnim odjelom, kaže Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

U međuvremenu, na nedavnoj konferenciji za novinare u Vodovodu i kanalizaciji čulo se da su radovi na rekonstrukciji krivi i za zamućenu vodu kod dijela kućanstava.

- Izvođači na D6 su preasfaltirati naše glavne zasune i mi smo morali prvo doći do situacije gdje ćemo ih oslobodit da uopće vidimo koje zasune imamo, pojašnjava Kristijan Kolaković, voditelj sektora vodoopskrbe.

U Hrvatskim cestama to opovrgavaju.

- Vodovod nije mogao biti oštećen jer je postojeći vodovod zamijenjen novim vodovodom u cijeloj duljini zahvata. Radovi su izvedeni prije 3 godine, preuzeti od strane ViK Karlovac na korištenje i održavanje danom stavljanja u funkciju te do danas nije bilo problema niti su izvođeni nikakvi radovi na predmetnoj dionici, stoji u priopćenju.

Tko je u pravu, a tko u krivu - vidjet će se za mjesec dana kada će se ugraditi novi ventili na vodovodnom sustavu. 

Najvažnije je ipak da se problem riješi jer građani već mjesecima imaju zamućenu vodu - za koju uredno plaćaju račune. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook