Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivša manekenka tvrdi da je bila prisiljena na prijevaru

Bivšoj manekenki i nesuđenoj snahi Miroslava Ćire Blaževića, Silviji Bakmaz (35), koja je u dva navrata već sudjelovala


Bivšoj manekenki i nesuđenoj snahi Miroslava Ćire Blaževića, Silviji Bakmaz (35), koja je u dva navrata već sudjelovala u preprodaji tuđih stanova, zbog čega je bila i nepravomoćno osuđena na petogodišnju kaznu zatvora, ponovno se zbog istovrsnog kaznenog djela sudi na Općinskom sudu u Krapini.

Ovaj je put prvookrivljena u prijevari teškoj 36,5 tisuća eura, za koliko je, prema optužnici, uz pomoć drugookrivljenog Drage Komarca (60), koji je u lažnoj prodaji stana u zagrebačkoj Vidrićevoj ulici na Borongaju glumio njezina oca, u studenome 2004. prodala stan zagrebačkog odvjetnika Emila Kačića.

Uz pokoju suzu i prosvjedovanje zbog novinara, S. Bakmaz se danas branila bez prisutnosti odvjetnika. I dalje tvrdi da se u brojna kaznena djela upustila pod prijetnjama Ivice Roguljića, koji je trenutno u splitskom zatvoru, a kako mu je dugovala novac, ucjenjivao ju je, zlostavljao i na kraju prisiljavao da glumi vlasnicu stanova.

Da je u to vrijeme bila pod velikim stresom, da noćima nije spavala, neprestalno se budila i bez objašnjenja plakala je u Krapini potvrdio bivši dečko Zvonimir Bešlić. On je rekao da mu se Silvija nije htjela povjeriti čak ni kada se kući vratila pretučena i polomljenih rebara.

Kao svjedok saslušan je i Emil Kačić, koji je ustvrdio da ga je smišljeno izigrala organizirana grupa kriminalaca, čiji su članovi bili i Bakmaz i Komarac. Tvdi da je u cijelu je priču bila umiješana i Štefica Bojić, navodna vlasnica narodnjačkog kluba Pasha, koja mu je i preporučila podstanara Nedžada Petrovića iz Banja Luke, također umiješanog u prijevaru.

Iako je u parnici privremenom mjerom došao do stana, Kačić se i dalje bori za vlasništvo s kupcem stana. Krapinsko tužiteljstvo, pak, čeka odluku Uskoka, koje mu je zbog identičnih dokaza, svjedoka i djela predložilo spajanje ovog slučaja s postupkom koji se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi protiv S. Bakmaz i Komarca te još trojice muškaraca.

Vodi se postupak na Županijskom sudu u Zagrebu

U lipnju 2006. zagrebački Županijski sud ukinuo je presudu Općinskog suda, prema kojoj je S. Bakmaz zbog krivotvorenja isprava i identične prijevare sa stanovima osuđena na pet godina zatvora, zbog čega je i odsjedila gotovo godinu dana u pritvoru, a oštećenima je trebala namiriti 100 tisuća eura štete. Taj je postupak spojen s onim koji je protiv S. Bakmaz i još četvorice temeljem USKOK-ove optužnice pokrenut na tom sudu.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook