Prethodni članak
Sljedeći članak

Portal Pregrada.info proslavio prvi rođendan

Nezavisni pregradski portal Pregrada.info proslavio je u petak svoj prvi rođendan, najprije uz prigodan program i izložb


Nezavisni pregradski portal Pregrada.info proslavio je u petak svoj prvi rođendan, najprije uz prigodan program i izložbu fotografija u Gradskoj knjižnici, a potom se druženje u nešto opuštenijoj atmosferi nastavilo i u Ramoni.


U Gradskoj knjižnici u Pregradi u 19 sati otvorena je humanitarna izložba 12 fotografija koje su objavljene tijekom godine na naslovnici portala. Fotografije se prodaju, a sav prihod donira se Društvu Naša djeca iz Pregrade.

Izložba fotografija otvorena je do 23. veljače do kad se fotografije mogu i kupiti, a fotografije se mogu pogledati i na portalu na adresi www.pregrada.info/izlozba.

Osnivači portala Josip Krušlin, Zlatko Šorša i Davor Špiljak u uvodnom obraćanju ispričali su u kratkim crtama odakle ideja za pokretanjem stranice, kazali su nešto o statističkim pokazateljima portala i kakvi su se sadržaji nudili do sada. Ukratko su i navedeni planovi za budućnost koji uključuju povećanje broja suradnika i usluge koje će se većinom bazirati na mogućosti posjetitelja da sudjeluju u kreiranju sadržaja.

Ivan Kantoci i Jelena Jurić, inače posjetitelji i kolumnisti pregrada.info portala, nažalost nisu mogli prisustvovati proslavi, ali su slavljenicima poslali prigodna pisma. Osim Jeleninih pjesama, na proslavi su se čitale i neke od kolumni, a za glazbeni dio programa pobrinuo se Matija Krizmanić na gitari.

Publiku je posebno zainteresiralo predavanje prof. Borisa Krizmanića o podrijetlu pregradskih prezimena te je kao prijedlog iznesena ideja da se u budućnosti na tu temu napravi javna tribina. Program u knjižnici vodila je Nevenka Cigrovski inače redovita kolumnistica na portalu. Nakon službenog dijela programa posjetitelji su mogli uživati u domjenku.

Nakon knjižnice uslijedio je prigodni program u Caffe baru «Ramona», gdje je biti upriličen rođendanski party. Na plazma ekranu prikazivale su se dosad neobjavljene fotografije sa proteklih fešti u Ramoni (u velikoj većini radi se fotografijama s Branja grojzdja od 1999. do 2007.), a posjetitelji su imati prilike okušati se u karaokama.

Portal Pregrada.info pokrenut je 7. veljače 2007. godine s ciljem što boljeg informiranja građana Pregrade i međusobnog komuniciranja putem Interneta. Od tada do danas stranicu je posjetilo gotovo 75,000 posjetitelja, pri čemu taj broj raste iz mjeseca u mjesec, te je tako samo u siječnju broj posjetitelja bio veći od 9 tisuća.

Dnevni prosjek je preko 300 posjetitelja. Do sada je objavljeno preko 200 članaka i kolumni (koji su pročitani preko 60 000 puta!!!), napisano je 3,500 poruka na forumu i gotovo 1,500 fotografija. Portal broji 150 registriranih korisnika i 300 000 učitanih stranica.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook