Prethodni članak
Sljedeći članak

Blokada autoceste Zagreb-Macelj?

Stanovnici mjesta kroz koja se od početka naplate cestarine na autocesti Zagreb - Macelj odvija pojačan promet teških i


Stanovnici mjesta kroz koja se od početka naplate cestarine na autocesti Zagreb - Macelj odvija pojačan promet teških i osobnih vozila, u nedjelju će blokirati promet na raskrižju u Švaljkovcu, koje je čvorište četiri ceste, a ne uspiju li u svojoj nakani da nadležni konačno shvate da im je život postao nemoguć, iduće nedjelje će blokirati i samu autocestu.

Hrvatske ceste, naime, još nisu počele dogovorenu rekonstrukciju županijskih cesta kroz autocesti usporedna naselja, a vozači koji ne žele plaćati cestarinu koriste njihove uske ceste bez nogostupa, ugrožavajući živote djece.

U Ciglenici Zagorskoj zbog preopterećenosti počele su pucati i kuće, jer vozači kamiona uporno tutnje uz njih, izračunavši da im je jeftinije platiti 300 kuna kazne za to “što nisu vidjeli” znak zabrane prometa za vozila ukupne mase veće od 10 tona, nego biti redoviti platiše cestarine, koja godišnje prosječnog obrtnika može stajati i do 60.000 kuna.

Kako bilo, Zagorci očito više ne žele čekati da se država umilostivi jer, kako izvješćuje županija, iz nadležnih ministarstava ionako nitko ne odgovara na njihove dopise i molbe.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook