Prethodni članak
Sljedeći članak

Božo Petrov u Krapini: 'To što HDZ sad obećava su bajke'

U sklopu predizborne kampanje, čelnik Mosta i potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov posjetio je danas Krapinu.


Čelnik Mosta i potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov posjetio je danas Krapinu gdje se družio s građanima, u društvu nositelja liste za III. izbornu jedinicu Roberta Podolnjaka, kao i nekih od kandidata s liste, poput Karmelite Pavliša i Karoline Ciglar.

- U trećoj izbornoj jedinici najmanje ćemo ponoviti uspjeh iz prošle godine, dakle, minimalno ćemo osvojiti jedan saborski manadat, a kako pokazuju sve relevantne ankete, u zadnja dva mjeseca MOST-u popularnost raste. Obzirom da se izbori održavaju u vremenu kad se ljudi vrate s godišnjih odmora i kada krene posao, vjerujem da će biti manji broj neodlučnih birača, da će biti veća izlasnost na birališta i nadam se da ćemo polučiti bolji rezultat nego na prošlim izborima i u ovoj izbornoj jedinici dobiti dva saborska zastupnika – rekao je Petrov.

Ukoliko ponovo dođu u situaciju da u suradnji s nekom od velikih stranaka i njihovih koalicija budu u prilici formirati izvršnu vlast, u tom slučaju više neće tražiti da premijer bude nestranačka osoba, a hoće li za premijera podržati Plenkovića ili Milanovića, Petrov nije htio decidirano kazati, već je diplomatski odgovorio da će mandatar biti onaj koji predsjednici donese potrebnih 76 potpisa saborskih zastupnika.

Što se tiče HDZ-ovog predizbornog programskog obećanja o smanjenju PDV-a, Petrov je pojasnio da trenutno takvo smanjenje nije realno, jer bi ono narušilo stabilnost Državnog proračuna. Na novinarsko pitanje znači li to da je MOST protiv smanjenja PDV-a, Petrov je odgovorio potvrdno.

-Ma protiv će biti i oni sami, prvi dan nakon izbora. To što se u ovom trenutku obećava to su bajke. Neke stvari je nemoguće provesti – rekao je između ostalog Božo Petrov.

Obzirom da je svojevremeno za Zagorski list Petrov izjavio kako nije dobra praksa da se ceste grade tamo odakle je ministar prometa, po sistemu lokalpatriotizma, Petrova smo pitali je li taj njegov stav razlog što je usporena gradnja cesta i započetih projekata u cestogradnji u Zagorju, nakon što ministar više nije Siniša Hajdaš Dončić.

-Naravno da nije. Razlog usporavanja treba tražiti u Ministarstvu prometa.  Ugovori koji su potpisani se moraju i provesti. Ja sam rekao samo da, bez obzira tko bio na vlasti, ne bi smjela postojati politička linija odlučivanja u kojem kraju Hrvatske će se izvoditi radovi. Svaki kraj u Hrvatskoj treba imati jednomjeran razvoj i svakom treba pomagati. Meni je neprihvatljivo da se na temelju stranačke linije ili lokapatriotizma definiraju poslovi ili provode projekti. Taj dio ćemo mijenjati – istaknuo je Petrov.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook