Prethodni članak
Sljedeći članak

'BRANJE GROJZDJA 2016': Nikad bogatiji program pregradske manifestacije

Svaku godinu manifestacija je popraćena bogatim gospodarskim, edukativnim, turističkim, zabavnim, etno-gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te ima izuzetno visoku posjećenost, a održat će se od 16. do 25. rujna


Danas je u Gradskoj kavani u Pregradi održano predstavljanje programa manifestacije Branje grojzdja, koja ove godine bilježi 46. obljetnicu. „Branje grojzdja“ je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa, te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja.

– Po brojnosti događanja i raznovrsnosti program nikada nije bio bogatiji. Nudimo više od 50 različitih programa, 16 zabavnih, 15 sportskih, 8 kulturnih, 10 dječjih i 6 eno – gastro i gsopodarskih programa, što jamči dobru zabavu svima – istaknuo je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj. Posebno se osvrnuo na 3. Sajam vinogradarske opreme i vinarstva, ističući da će po prvi puta biti održan na tržnom prostoru, gdje će biti smješten i šator sa zabavnim sadržajima. Sportski dio također nikad nije bio bogatiji, a zabavni dio počinje 16. rujna koncertom Darka Rundeka pod šatorom, idućeg dana je na redu Željko Krušlin Kruška. - Za udarni vikend imamo koncerte Mejaša i Psihomodo Popa na glavnom trgu. Pod šatorom će zasvirati i brojne zvijezde poput Kumova, Begina i drugih, pa će se naći nešto za sve glazbene ukuse. Idemo usuret 50 – toj obljetnici i svake godine nastojimo poboljšati program. Vjerujem da će svima biti lijepo i da će nam se poželjeti vratiti – istaknuo je Vešligaj.

Slavica Vidaček, predsjednica KUD-a Pregrada, predstavila je bogat i šarolik kulturni program s 8 događanja među kojima je tradicionalno otvorenje branja, večer tamburice i folklora i krunu manifestacije – povorku beračica i berača sa konjskim zapregama koja će se održati 25. rujna.

Dragutin Bračun, član upravnog odbora udruge vinara "Dobra kaplica" predstavio je planove vinogradara za sudjelovanje u manifestaciji otvaranjem vinarske kućice te novitetom – degustacijom vina s vinarima Bregovite Hrvatske u sklopu eno-gastro-gospodarskih događaja, a voditeljica turističkog ureda, Karolina Hostić, predstavila je dječji program, najavila promociju turističke karte Grada i koncept "Tradicijskog sajma". Ove godine program obogaćujemo i Performansom slastica ' U bojama jeseni na moderan način' , u kojem na u goste dolazi kuhar Mislav Božić iz Ville Magdalene, a uz njega će sudjeliovati i SŠ Pregrada s delicijama. Bit će to nešto moderno, zanimljivo i novo – istaknula je Karolina Hostić.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook