Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO: Nagrada „Šegrt Hlapić“ za najboljeg mentora uručena Danijelu Kodrnji  


Uz pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske te uz nazočnost predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborske zastupnice i izaslanica predsjednika Sabora Branke Juričev-Martinčev te ostalih uzvanika na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore dana 2. lipnja najzaslužnijim hrvatskim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena su najviša priznanja, Statua i Plaketa “Zlatne ruke“. 

Ovom prigodom obilježena je 30. obljetnica Hrvatske obrtničke komore, strukovne organizacije koja okuplja više od 118.000 obrtnika koji zapošljavaju oko 231.000 ljudi. Dan hrvatske obrtničke komore spomen je na dan održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, kada su hrvatski obrtnici prvi put dobili svoj zakon – Zakon o obrtu, ali i svoju Komoru. U sklopu programa svečane Akademije odaje se priznanje i novim majstorima i majstoricama koji su u proteklih godinu dana položili majstorski ispit.

 Na svečanoj Akademiji dodijeljene su Nagrade “Šegrt Hlapić“ najboljem učeniku, najboljoj školi izvođaču obrazovnog programa te najboljem mentoru, a nagradu HOK dodjeljuje u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja. Nagrada najboljem mentoru dodijeljena je predstavniku Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Danijelu Kodrnji vlasniku obrta STROJNA OBRADA METALA iz Zagorskih Sela, članu Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec. 

-  Naša priča započinje davne 1983. godine kada je moj otac Željko Kodrnja osnovao obrt pod nazivom "Metalna galanterija". S promjenom zakona o obrtničkoj djelatnosti 1990. godine, obrt je promijenio naziv u "Strojna obrada metala Kodrnja" i nastavio poslovanje. Generacijska smjena dogodila se 1997. godine kada sam preuzeo vođenje obrta, čime je započela nova era razvoja i uspjeha. Preregistracija obrta i promjena vlasništva službeno su provedene 30. travnja 1997. godine temeljem rješenja Ureda državne uprave, Službe za gospodarstvo i mirovinsko-pravne poslove, Ispostave Klanjec, te upisom u obrtni registar kao zanatska radnja za strojnu obradu metala. Poslovanje obrta vodimo u skladu sa sustavom dvojnog knjigovodstva i poreza na dobit, a od siječnja 2003. godine posjedujemo certifikat ISO 9001, što potvrđuje našu predanost kvaliteti i usklađenosti s najvišim standardima – istaknuo je Kodrnja. 

Osnovna djelatnost obuhvaća strojnu izradu širokog asortimana dijelova i sklopova od metala i nemetala, kao i pružanje usluga servisa za mehaničke dijelove koji se koriste u prometnoj, medicinskoj, prehrambenoj, građevinskoj i naftnoj industriji. Posebno se ističu u proizvodnji složenih strojnih elemenata i sklopova, uglavnom po narudžbi, bilo individualno ili u malim serijama. - Naš je cilj uvijek pružiti vrhunsku kvalitetu i zadovoljstvo našim kupcima. Naš stručni tim posvećen je pružanju visoko kvalitetnih proizvoda i usluga, koristeći najnapredniju tehnologiju i inovativne pristupe proizvodnji. Sve naše aktivnosti provodimo s posebnom pažnjom prema detaljima i strogim poštivanjem standarda kvalitete. Posebno smo ponosni što svake godine kroz naš obrt prolazi nekoliko naučnika iz Srednje strukovne škole iz Oroslavja s kojom imamo dugogodišnju izvrsnu suradnju. Naučnicima posvećujemo posebnu pažnju i trudimo se prenijeti im što više znanja stečenog dugogodišnjim radom i iskustvom. Naša je želja da im kroz godine prakse dočaramo sve ljepote i izazove našeg posla te ih motiviramo da budu što uspješniji, kako na praksi, tako i u školi, te da nakon školovanja ostanu u ovom poslu i u Hrvatskoj. Ovom prilikom želim izraziti svoju zahvalnost međuopćinskom udruženju obrtnika Klanjec i Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, koji su kroz dugogodišnju uspješnu suradnju prepoznali naš trud i rad te nas predložili za ovu prestižnu nagradu. Ova nagrada za nas ima izniman značaj jer dolazimo iz male zagorske općine, te je ovo velika čast za naš kraj i udruženje obrtnika Klanjec – zaključio je Kodrnja. 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook