Prethodni članak
Sljedeći članak

Brutalno premlatili zaštitara ispred automat kluba, počelo suđenje


Protiv dvojice muškaraca koji su u rujnu prošle godine na smrt pretukli zaštitara ispred automat kluba u Zagrebu podignuta je optužnica, priopćili su iz Državnog odvjetništva u Zagrebu, piše Telegram.

Obojica optuženih su muškarci u dvadesetim godinama, koje se tereti za kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, a za to im prijeti kazna zatvora od tri do 15 godina.

Oni su 3. rujna oko pola pet ujutro napali zaštitara H.M. (35) u prostoru poslovnice igara na sreću u Lastovskoj ulici na Trnskom. Zaštitar je napadnut nakon verbalnog sukoba, a kasnije je preminuo u KBC Zagreb.

Prema sada podignutoj optužnici, jedan od dvojice muškaraca u automat klubu se ponašao neprimjereno, pa ga je zaštitar pokušao udaljiti. No, drugi je muškarac zato zaštitara odgurnu, a onda su obojica zajedno nasrnuli na njega i pretukli ga po glavi i tijelu, piše Telegram.

“Oštećenik je, uslijed velikog broja udaraca koje su mu okrivljenici nanijeli, zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, dva sata po ozljeđivanju, preminuo istog dana u bolnici”, piše Državno odvjetništvo koje je zatražilo produljenje istražnog zatvora protiv obojice do okončanja kaznenog postupka.

I jedan i drugi počinitelj, inače, pripadnici su navijačke skupine Bad Blue Boys. Jedan je čak i tajnik kvartovske udruge Navijači Dinama, a dok je trajalo njihovo ispitivanje, podršku su im došli tati prijatelji, koji su skandirali osumnjičenima, javlja Telegram.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook