Prethodni članak
Sljedeći članak

Buggy za zagorske brege

Buggy DAH - 840H već sedam godina sa svojih 750 kubika krstari tuheljskim bregima. Njegovi su kreatori 50-godišnji Marij


Buggy DAH - 840H već sedam godina sa svojih 750 kubika krstari tuheljskim bregima. Njegovi su kreatori 50-godišnji Marijan i njegov 26-godišnji sin Tomica Vinković iz Pristave kraj Tuhlja. Napravili smo pravi zagorski auto tipičan za vožnju po zagorskim bregima.


Mašina i gume su od fićeka, auspuh i rezervoar za benzin su od motora, blatobrani su od bačvi, dno auta napravljeno je od mreže za kuružnjak, a željezna konstrukcija pak od cijevi za brajde od trsja. Da bi auto izgledal čim strašnije, pobrinul se i deda Pero koji je darivao strašne kravlje rogove od svoje krave Bebe.

Budući da auto nije prošao hrvatski tehnički pregled, morali smo ga registrirati u njemačkom Dahauu. Kako s ovim trosjedom nemremo na cestu, koristimo ga isključivo za vožnju po zagorskim bregima gdje nikakvog prometa ni nema, a njime idemo i u šumu po vrganje.

S ovih se 750 kubika s prosječnom potrošnjom od šest litara supera, more dojti na svaki zagorski breg , rekao nam je malo u zbilji malo u šali jedan od suvlasnika, sin Tomica Vinković. Na pitanje koliko mu zagorski buggy vrijedi rekao nam je da bi ga, nakon što se nauživao vožnje u njemu, sada rado zamijenio za kakav novi skuter s kojim bi bez straha od policije mogao i na cestu

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook