Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak 74 sudionika na biciklijadi u Gornjoj Šemnici


Protekle subote u Gornjoj Šemnici održana je druga po redu rekreacijska biciklijada u organizaciji Športske udruge građana Gornja Šemnica.

Prije samog početka biciklijade policijski službenici PP Krapina s ispostavom Pregrada, Petar Brozd i Tea Tušek, upoznali su prisutno o važnosti sigurnog bicikliranja i korištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje bicikla uz poštivanje prometnih propisa sukladno važećim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, posebno kod mlađih biciklista, te sa savjetima i preporukama o samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtve krađa bicikla.

Također, provedena je i evidencija bicikala svih sudionika biciklijade. Biciklijada ukupne dužine 47 kilometara vožena je na relaciji Gornja Šemnica – Mihovljan – Mače – Poznanovec – Bedekovčina – Sveti Križ Začretje – Lepajci – Jazvine – Radoboj – Gornja Šemnica. Na ruti su se nalazile pozicije na kojima su se nudila osvježenja za bicikliste. Sveukupno, prisustvovao je velik broj biciklista, njih 75 s područja Grada Zagreba i Varaždinske županije te iz Krapinsko – zagorske županije. Organizatori su za bicikliste nakon uspješno završene rekreativne rute pripremi okrjepu uz zajedničko druženje.

Pohvale organizatoru na uspješno realiziranoj 2. biciklijadi i svim sudionicima koji su uspješno svladali 47 km rutu kroz Hrvatsko zagorje.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook