Prethodni članak
Sljedeći članak

Cijelog dana pio, pucao u ženu i polijevao je pićem

Pio je cijeli dan jer bio ljuti na mene što me nazvala djelatnica Zavoda za zapošljavanja nudeći mi posao, a on se javio


Pio je cijeli dan jer bio ljuti na mene što me nazvala djelatnica Zavoda za zapošljavanja nudeći mi posao, a on se javio na telefon. Bio je jako ljubomoran i nije me puštao da se zaposlim iako smo živjeli vrlo teško. »Te večeri popio je litru rakije, polijevao me pićem i ugasio vatru u peći.


Mislila sam da će otići spavati, no vratio se u sobu u kojoj sam bila s naša četiri sina.

Imao je pušku u rukama i dvaput pucao u mene. Jedan metak me pogodio u trbuh, a u to vrijeme naša su dva sina sjedila do mene na krevetu«, ponovila je u srijedu u završnici suđenja Višnja Posarić, na suđenju njezinom suprugu Dragutinu (42). Dragutin Posarić - Cifrek u svojoj je obrani kazao da priznaje što je 18. veljače prošle godine učinio na štetu svoje supruge s kojim se sada razvodi, no tvrdi da kritične zgode djece nije bilo u prostoriji u kojoj se pucalo.

»Htio sam sakriti pušku iz ormarića u hodniku jer mi je Višnja priznala da me prijavila policiji, a i vidio sam policijski auto u susjedstvu. Puška je sama opalila, jer nisam imao namjeru nikoga ozlijediti. Da sam to htio, moram priznati, sumnjam da bi kao iskusan lovac promašio suprugu iz takve blizine. Djeca nisu bila u sobi i ne znam zašto žena sada manipulira djecom i stavlja mi i to na teret«, istaknuo je Posarić.

Zamjenica državnog odvjetnika u Zlataru, Andreja Šurina-Marton u završnom je govorila naglasila da je tijekom suđenja i na rekonstrukciji u Posarićevoj kući u Maču dokazano da je Dragutin počinio sve što mu se stavlja na teret. Zatražila je osuđujuću presudu za pokušaj ubojstva i dva kaznena djela dovođenja u opasnost života opće opasnom radnjom.

Branitelj Hrvoje Pažin apelirao je na sudsko vijeće suca Tomislava Ivande da bude blago kod izricanja kazne, zbog, kako je rekao, niza olakotnih okolnosti: razdraženost, teško pijanstvo i siromaštvo te zatražio da ga se pusti iz pritvora u kojem je proveo već skoro punu godinu. Presuda Posariću bit će izrečena u ponedjeljak.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook