Prethodni članak
Sljedeći članak

Izišao ovogogodišnji Fašnički Potepuh

Šesnaesti broj Potepuha pojavio se desetak dana pred Fašnik 2007., i može se nabaviti na kioscima i trgovinama za 14 kun


Šesnaesti broj Potepuha pojavio se desetak dana pred Fašnik 2007., i može se nabaviti na kioscima i trgovinama za 14 kuna, opet kao prvi u prodaji od konkurentskih (velikih) zagorkih fašničkih listova - Zabočki Pehalec i (krapinski) Zvonec .

Unutra je 40 stranica, od čega su 28 stranice karikatura, viceva, aforizama, šaljivih tekstova, a ostalo su, malo više no inače dosad - reklame. Izdavač je LD Baltazar d.o.o. za izdavaštvo, trgovinu i usluge, Župana Vratislava 2a, 49240 Donja Stubica, direktor i glavni urednik je Dragutin Lončar.

Potepuh je trenutno sigurno najzabavniji list na našem tržištu, nažalost i jedini humoristični u Hrvatskoj (ili sa malo širom distribucijom od lokalne) koji izlazi bar dvaput godišnje, a količina zdravog smijeha koju dobijete pročitavši sve do zadnje stranice - nemjerljiva je.

Tema ovog broja je, očekivano - Oroslavje u svim političkim varijantama, a Kantoci najspominjanije prezime, uz Babić (ne Zvonimir!). Srećom pa je baš oko vremena izlaska politička trakavica oko Oroslavja završena, mada sudeći po dosadašnjim akcijama dotičnih sumnjam da je sve gotovo, bit će materijala i za martinjski broj!

Najaktivniji suradnik u ovom broju je Zvonček, sa svojim Crnim oglasima i porukama , Horoskopom (možda i najsmješniji dio ovog Potepuha!), Glazbenim željama, čestitkama i pozdravima . Nastavlja se i odlični no ovaj put kraći niz Pisma Potepuhu , tu su i aforizmi Tomislava Supeka, Jože Ščrbašića i Janka Bučara (Janko ima i druge humoristične tekstove), Hrvatsko društvo karikaturista predstavilo se sa dvije stranice, baš kao i tradicionalna rubrika Iz povijesti kajkavskog humora .

I čitatelji mogu postati suradnici i već slati svoje viceve, karikature, ideje, za martinjski broj koji sasvim sigurno slijedi krajem ove bondovske i izborne godine koja će zasigurno dati još puno humorističnog štofa. Sve ovo možete napraviti (pa i nabaviti neke prošle brojeve) i u donjostubičkoj gradskoj kavani Tahy , kod Drageca!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook