Prethodni članak
Sljedeći članak

Delegacija Krapinsko-zagorske županije u Bruxellesu na Europskom tjednu regija i gradova


Krapinsko-zagorska županija jedna je od samo tri europske regije koja je proglašena Europskom poduzetničkom regijom (EER) za 2025. godinu za primjer u provedbi ambicioznih poduzetničkih strategija za održiv, otporan i digitalni rast svojih lokalnih i regionalnih gospodarstava. Europski tjedan regija i gradova posjetili su zamjenica župana Jasna Petek, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša, zamjenik direktorice Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Denis Ranogajec, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Ivana Šalković te viša savjetnica Odjela za strateško planiranje i razvojne projekte Zagorske razvojne agencije Andreja Krklec.

“U okviru Europskog tjedna regija i gradova, najvećeg okupljanja posvećenog kohezijskoj politici, razmijenili smo znanja i iskustva s predstavnicima lokalnih i regionalnih samouprava, a upravo je takva razmjena ključna za napredak Europe koja je unazad tri dana bila okupljena na jednom mjestu. Naša posvećenost održivom, otpornom i digitalnom razvoju prepoznata je i kroz proglašenje Krapinsko-zagorske županije Europskom poduzetničkom regijom za 2025. godinu. Mladi kao budući nositelji promjena naš su prioritet, a ulaganje u njih, jednako kao i razmjena iskustava, temelj su zajedničke budućnosti”, poručila je zamjenica župana Petek i dodala kako je Europski tjedan regija i gradova dodatno osnažio viziju Krapinsko-zagorske županije kao inovativne zajednice.

Događanje je okupilo predstavnike i predstavnice tisuća lokalnih i regionalnih uprava i vlasti, institucija EU-a, mlade političare i političarke, članove i članice akademske zajednice, kao i predstavnike i predstavnice nevladinih organizacija i privatnog sektora kako bi razmjenjivali znanje, iskustva i ideje o tome kako predstaviti praktične i teritorijalne aspekte povezane s kohezijskom politikom.

Pod sloganom “Empowering Communities” ovogodišnje događanje posvećeno je sljedećim temama:

Konkurentnost i konvergencija: dvije strane iste medalje
Regije jačaju europsku demokraciju
Pametan i održiv rast za regije
Regije imaju talent

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook